Bihać ugostio EKOBIS 2024

BH Telecom među učesnicima sajmova ekologije, turizma i obrta

U Bihaću je od 5. do 8. septembra 2024. godine održan 20. Međunarodni sajam ekologije – EKOBIS 2024. Ovaj značajan događaj okupio je više od 180 izlagača iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Turske, dodatno afirmišući Bihać kao ključnu destinaciju za promociju ekoloških inicijativa i održivog razvoja.

Pored sajma ekologije, ovogodišnji EKOBIS obuhvatio je i 3. međunarodni sajam turizma – EKOTOUR, kao i 4. međunarodni sajam obrta. Ovi sajmovi su pružili platformu za predstavljanje ekoloških inovacija, turističkih ponuda i obrtnika, doprinoseći razvoju regionalne ekonomije i promociji lokalnih proizvoda.

Organizator sajma, Privredna komora Unsko-sanskog kantona, uz podršku generalnog pokrovitelja – Vlade Unsko-sanskog kantona i Ministarstva privrede USK, te suorganizatora – Grada Bihaća, uložio je značajan trud kako bi događaj bio uspješan i privukao širu javnost. Partneri sajma, uključujući Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Vanjskotrgovinsku komoru BiH, Privrednu komoru Federacije BiH, JP Nacionalni park Una i Obrtničku komoru USK, dodatno su obogatili sadržaj i profile izlagača.

BH Telecom, kao društveno odgovorna kompanija, ponovo je potvrdio svoj angažman na jačanju zajednice svojim prisustvom na ovogodišnjem sajmu. Kompanija je predstavila raznovrsnu ponudu usluga, naglašavajući inovacije i kvalitetu koja je izdvaja na tržištu. Posjetitelji su imali priliku upoznati se s najnovijim tehnologijama i uslugama koje BH Telecom nudi, a za ovu priliku pripremljeni su i prigodni pokloni.

Održavanje EKOBIS-a predstavlja značajan korak u podizanju svijesti o ekologiji, održivom razvoju i očuvanju prirodnih resursa. Pozitivan odziv izlagača, posjetitelja i medija potvrđuje uspjeh ovogodišnjeg sajma i naglašava njegovu važnost za buduće ekološke i razvojne inicijative.