Za nagrade Srce Sarajeva nominovane dvije serije BH Telecoma

Stručni žiri ovogodišnjeg izdanja Sarajevo Film Festivala sastavljen od više od 500 filmskih profesionalaca iz regije za nagrade Srce Sarajeva za TV serije nominovao je osam serija u 14 kategorija.

U konkurenciju za nagrade uvrštene su dvije serije nastale u okviru BH ContentLab platforme BH Telecoma – Znam kako dišeš, kreatora Jasmile Žbanić i Damira Ibrahimovića i Princ iz Eleja, kreatora Elme Tataragić, Dušana Vranića, Enesa Zlatara i Amre Bakšić Čamo.

Sarajevo Film Festival je uspostavio nagrade za serije s ciljem promocije i odavanja priznanja najkvalitetnijim regionalnim televizijskim serijama prikazanim u proteklih godinu dana, te poticaju njihovog međunarodnog plasmana.

Serija „Znam kako dišeš“ nastala uz podršku BH Telecoma u konkurenciji je za nekoliko nagrada u kategoriji dramskih serija i to za: najbolju dramsku seriju, najbolju glavnu glumicu u dramskoj seriji (Jasna Đuričić), najboljeg glavnog glumca u dramskoj seriji (Ermin Bravo), najbolju epizodnu ulogu (Jelena Kordić Kuret), najbolju epizodnu ulogu (Mirvad Kurić), Zvijezdu u usponu (Lazar Dragojević), najbolji scenarij za epizodu (Jasmila Žbanić i koscenaristica Elma Tataragić) i najbolja režija za epizodu (Nermin Hamzagić).

„Znam kako dišeš“ je prva serija sa ovih prostora koja je svjetsku premijeru doživjela u sklopu prestižnog Venecija Film Festivala održanog prošle godine te ujedno i prva serija pod distribucijom Beta Film GmbH.

Serija „Princ iz Eleja“ na ovogodišnjem izdanju Sarajevo Film Festivala nominovana je u kategoriji komedija za: najbolju komediju, najbolju glavnu glumicu (Mediha Muslilović), najboljeg glavnog glumca (Alen Muratović), najbolji scenarij za epizodu (Elma Tataragić, Dušan Vranić i Enes Zlatar) i najbolju režiju za epizodu (Alen Šimić).

U sklopu BH ContentLab platforme uspješno su realizovane serije: Kotlina, Na rubu pameti, Tender, Znam kako dišeš i Princ iz Eleja.

Podsjećamo da serije „Kotlina“, „Tender“, „Na rubu pameti“ i „Princ iz Eleja“ možete gledati u Moja TV videoteci. Uslugu aktivirajte iz udobnosti svog doma putem daljinskog upravljača. U Moja TV meniju pronađite opciju „Aktivacija videoteke“, a zatim odaberite „Serije – BH ContentLab“.

U sklopu ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala, za poslovne partnere i filmske radnike u kinu Cineplexx premijerno će biti prikazane dvije serije: „Komar“, autora Timura Makarevića i nastavak popularne kriminalističke serije „Kotlina 2“, kreatora Danisa Tanovića i Amre Bakšić- Čamo.

 

Moje Sarajevo. Moja priča.

 

BH Telecom