Mart na moja TV

FOX CRIME

Misterije Brokenvuda Y5

18. mart, ponedjeljak u 22:00

PREMIJERA

U smrtonosnom, ali lijepom gradu Broukenvudu zločini su grozni, maštoviti i potpuno zbunjujući, a osumnjičeni su neobični likovi koje pokreću klasični porivi: ljubav, osveta, ponos, požuda, ljubomora, bahatost ili mržnja. Svi ovi elementi sjedinjuju se u Broukenvud misterije. Ubistva koja se dešavaju su čudna, uznemirujuća i zbunjujuća. Dešavaju se kad ih najmanje očekujete. Dešavaju se ljudima do kojih vam je stalo. Izveli su ih ljudi za koje niste mislili da su sposobni da ubiju. Jedina osoba koja može da razreši ubistva je stariji narednik Majk Šeperd i njegova pametna pomoćnica detektiv Kristin Sims.

Kapetan Šarif Y2 i 3

7. marta, od ponedeljka do petka u 17:05

PREMIJERA

Zajedno rješavaju različite zločine i ubistva. Kader Šarif sa jedne strane je kapetan, detektiv za ubistva koji radi svoj posao sa mnogo žara. Vješt je u otkrivanju šta nije dobro u nekom slučaju i njegov blag pristup ne plaši previše neke kriminalce. Svojim poznatim sarkazmom i znanjem o televizijskim serijama, obožava da zbuni osumnjičene i svoje kolege. Sa suprotne strane je nova, elegantna partnerka, kapetan Adelin Brajard. Ona se ne slaže s tim kako Šarif iznosi svoje istrage i radije koristi provjerene metode. Ipak, ne može da se ljuti na njega duže od par minuta jer čini se da ima nečega u vazduhu kada su njih dvoje u pitanju.

Zločinački umovi Y14

Utorkom u 22:00

NOVE EPIZODE

Serija “Zločinački umovi” prikazuje elitnu ekipu FBI, čiji je zadatak da procjenjuju najuvrnutije zločinačke umove u državi, kako bi predvidjeli njihov naredni postupak i prije nego što naprave novi prekršaj. Najiskusniji agent Ekipe za bihejvioralnu analizu je Dejvid Rosi, koji je i osnovao ekipu, i čini važnu kariku za rješavanje važnih slučajeva. Vođa ekipe je specijalni agent Aron Hočner, iskusni procjenitelj koji zna da pridobije ljude i sazna njihove tajne. Ostali članovi ekipe su specijalni agent Derek Morgan, stručnjak za zločine iz opsesije, specijalni agent dr Spenser Rid, neshvaćeni genije čija je društvena inteligencija niska onoliko koliko je njegova intelektualna moć visoka. Penelopi Garsija je kompjuterski stručnjak u ekipi, koja pomaže u istrazi slučajeva sa svojim jedinstvenim šarmom. Najnoviji član Ekipe za bihejvioralnu analizu je Aleks Blejk. Ona se vratila u FBI nakon nekoliko godina rada na fakultetu. Donosi svoje lingvističko iskustvo u ekipu. Svaki član ekipe doprinosi svojim znanjem rješavanju zadataka, otkrivanju motivacije kriminalaca i njihovih slabosti.

Bul Y3

Srijedom u 22:00

NOVE EPIZODE

U trećoj sezoni serijala Bul, dr Džejson Bul (Majkl Vederli) vraća se na posao nakon što se oporavio od srčanog udara. Prvi slučaj nakon povratka je težak. Bul i ekipa moraju da brane osiguravajuće društvo koje tuži jedna mlada majka. Njoj nije odobrena isplata za transplantaciju jetre.

FBI Y1

Četvrtkom u 22:00

NOVE EPIZODE

Od osvajača nagrade Emi, Dika Volfa, i ekipe koja je napravila seriju “Zakon i red”, serija FBI je drama o unutrašnjem funkcionisanju njujorške kancelarije FBI-ja. Ova elitna jedinica mora da koristi znanje, inteligenciju i tehničko umijeće svojih članova, kako bi Njujork i ostatak države bili bezbijedni. Specijalni agent Megi Bel rođena je u policijskoj porodici i veoma je posvećena ljudima sa kojima radi, kao i onima koje čuva. Njen partner je specijalni agent Omar Adom “OA” Zidan. Studirao je u Vest Pointu i proveo je dve godine na tajnom zadatku za DEA pre nego što ga je FBI angažovao. Njihov nadređeni je specijalni agent Dana Mouzer, koja radi pod velikim pritiskom svakog dana i ima neosporiv autoritet. Ekipu čini i glavni izvršni agent Džubal Valentajn. Njegova vještina u razumijevanju i komuniciranju sa nadređenima i podređenima čini ga savršenim motivatorom. Kristen Čazal je najveći adut ekipe. Neverovatni analitičar, regrutovan odmah poslije fakulteta, koji zna da sklopi širu sliku brže od bilo koga drugog. Ovi prvoklasni agenti temeljno istražuju slučajeve ogromne važnosti, od terorističkih napada do organizovanog kriminala i kontrašpijunaže.

Agata Kristi: Kriminalne igre

Petkom u 22:00

NOVE EPIZODE

Serija “Kriminalne igre” smještena je u glamurozni svijet pedesetih godina prošlog vijeka. Glavni poručnik Lorens, odvratni, ali neodoljivi mačo lik, istražuje krimi misterije koje je osmislila kraljica krimi romana Agata Kristi. Mlada novinarka i feministkinja Alis Avril spremna je na sve da dobije priču za naslovnu stranu. Njeni sukobi sa Lorensom postali su čuveni. Lorens može da se uzda u svoju odanu sekretaricu Marlin, koja je reinkarnacija Merlin Monro. Serijal kombinuje glamur i humor.

 

FOX LIFE

Vodič kroz razvod Y5

Od 25. marta, ponedjeljkom u 21:00

PREMIJERA

Ebi Mekarti (Lisa Edleštajn) i njene drugarice su se vratile u petu i posljednju sezonu ove nagrađivane drame. Ebin odnos sa Majkom (Džejms Lesur) i dalje se zahuktava, ali spajanje njihovih porodica ne ide tako lako kao što zvuči. U međuvremenu, Barbara (Reta) je dopustila da flertovanje sa bivšom ljubavi ugrozi njenu vezu sa Derelom (Malkom-Džamal Vorner). Fibi (Beu Geret) ponovo izlazi, dok razmatra da li da pusti svog otuđenog brata nazad u svoj život. Delija (Nekar Zadegan) preispituje svoju vezu sa Polom (Ignacijo Serićio) nakon što je uradila test za utvrđivanje trudnoće. I Džo (Alana Ubah) otkriva da joj je veza sa Albertom (Brajan Markinson) pred iskušenjem zbog povratka njene bivše ljubavi Frampkisa (Brajan Markinson) sa klinike za liječenje bolesti zavisnosti.

Dobro mjesto Y1

Od 13. marta, od ponedjeljka do petka u 22:55

PREMIJERA

Od izvršnog producenta Majkla Šura (“Bruklin 99”, ”Parkovi i rekreacija” i “Ničiji vladar”) dolazi jedinstvena nova komedija o tome šta čini dobru osobu. Priča prati Elenor Šelstrop (Kristen Bel, ”Fabrika laži”, ”Veronika mars”), običnu ženu koja odlazi u zagrobni svijet i greškom je poslata na “dobro mjesto” umjesto na “loše mjesto”, gde zapravo pripada. Dok se krije od Majkla (Ted Danson, ”Mesto zločina”, ”Kafić Uzdravlje”), mudrog arhitekte Dobrog mjesta (koji nije svjestan da je ona greškom tu), odlučna je u namjeri da odbaci svoj stari život i probudi dobro u sebi.

Dobro mjesto Y2

 

Od 21. marta, od ponedjeljka do petka u 22:55

PREMIJERA

Avanture zagrobnog života se nastavljaju jer se “Dobro mjesto” vraća u drugoj sezoni punoj novih obrta i humora. U završnici prošle sezone, Elenor (Kristen Bel), otkrila je nevjerovatnu istinu o “Dobrom mjestu”, što primorava Majkla (Ted Danson) da preradi svoju strategiju. Sada Elenor pokušava da pronađe Čidija (Vilijam Džekson Harper) kako bi zajedno pronašli način da pobjegnu. Nagrađivana komedija Majkla Šura (“Parkovi i rekreacija”, ”Bruklin 99”) obećava mnogo smijeha i još iznenađenja ove sezone.

Osvetničko tijelo sa Kloi Kardašijan Y2

Od 27. februara, od ponedjeljka do petka u 15:15

PREMIJERA

Kloi Kardašijan se vraća da pomogne takmičarima da postanu najbolji što mogu u drugoj sezoni Osvetničkog tijela. Ove sezone Kloi i njena ekipa trenera, stilista i šminkera pomoći će ljudima da prevaziđu negativne posjledice svojih života i pretvore se u najbolje verzije sebe, kako spolja tako i iznutra. Kloi će lično upoznati svakog od 17 učesnika i potrudiće se da ih motiviše i da im da prave savjete kako da postanu osobe kakve su oduvijek željeli da budu. Međutim, put ka sreći je fizički i emotivno zahtjevan i neće se svaka priča dobro završiti. Tokom sezone, poznate ličnosti dolaze da bodre takmičare, uključujući i Kim Kardašijan Vest.

Novi Amsterdam Y1

Utorkom u 21:00 

NOVE EPIZODE

Inspirisano najstarijom javnom bolnicom u Americi, ova medicinska drama prati genijalnog i šarmantnog dr Meksa Gudvina koji je najnoviji direktor bolnice. Njegov cilj je da ukloni birokratiju i pruži vrhunsku njegu pacijentima. Kako on to misli da izvede? Tako što neće prihvatati „ne“ kao na odgovor. Dr Gudvin mora da razbije status kvo i da udahne novi život u ovu bolnicu kojoj nedostaje doktora, novca i poštovanja. Ovo je jedina bolnica na svijetu u kojoj mogu da se liječe pacijenti sa ebolom, zatvorenici iz Rajkersa i predsjednik Amerike, pod istim krovom.

 Milion malih stvari Y1

Srijedom u 21:00

NOVE EPIZODE

Kažu da prijateljstvo nije jedna stvar već milion malih stvari. To je tačno za grupu prijatelja iz Bostona, koji su se zbližili pod neobičnim okolnostima. Neki su uspješni, neki se muče sa svojim karijerama i vezama, ali svi oni osjećaju se zaglavljeni u životu. Kada jedan od njih iznenada umre, to je buđenje koje je bilo potrebno svima ostalima da konačno počnu da žive. Usput shvate da je prijateljstvo jedino što može da ih spasi od njih samih.

 

Fox MOVIES

 

Anakonda: 01. marta u 22:00

Sinopsis: U Anakondi, ekipa Nacionalne geografije koju predvodi antropolog Stiven Kejl (Erik Štolc) i reditelj Teri Florez (Dženifer Lopez) ulaze u neobičan svijet Amazonije u potrazi za čuvenim Indijancima Širišama. Snimatelj Deni (Ajs Kjub) oseti nevolju kad ekipa pokupi neobičnog putnika Pola Sarona (Džon Vojt), harizmatičnog samca čije znanje o Širišamama zaintrigira ekipu. Međutim, Saronova želja da vodi ekipu dalje niz rijeku je njegova potraga za smrtonosnom anakondom i spreman je da rizikuje sve da je pronađe. Za članove ekspedicije nastaje noćna mora kada Saron odvede ekipu pravo u usta ubitačne zmije, pa moraju da nađu način da izvuku živu glavu.

Dnevnik Bridžet Džouns: 09. marta u 20:00

Sinopsis: Zasnovan na međunarodnom bestseleru Helen Filding, “Dnevnik Bridžit Džouns” je hit koji je pridobio gledaoce širom svijeta. Rene Zelveger osvojila je nominaciju za Oskara za tumačenje Bridžit Džouns, tridesetogodišnje solo žene, koja je odlučila da poboljša svoj život i zabilježi svoj napredak u dnevniku. Pratimo njene pokušaje kroz borbu sa poslom, porodicom i romansama. Osvajači Oskara Kolin Fert i Džim Brodbent glume zajedno sa Hju Grantom.

 

Bridžet Džouns: Na ivici razuma: 10. marta u 20:00

Sinopsis: Dobitnica Oskara Rene Zelveger vraća se ulozi Bridžit Džouns, Britanki koja nespretno I na zabavan način traži ljubav i sreću. Radnja drugog dijela filma Dnevnik Bridžit Džouns, startuje četiri nedjelje kasnije, taman kada ste mislili da su njene avanture gotove. Bridžit počinje da preispituje svoju romansu sa konzervativnim Markom Darsijem (Kolin Firt), a u tome joj “pomaže” njen šef ženskaroš koga igra nezamenljivi Hju Grant.

 

Ananas ekspres: 12. Marta u 22:00

Sinopsis: Očekuje vas luda vožnja u Ananas ekspresu, nevjerovatno histeričnom blokbasteru Džada Apatoua, reditelja i pisca filma “Zaglavilo se”. Narkoman (Set Rogen) jedini je svjedok ubistava zlog narko dilera (Geri Kol) i korumpiranog policajca (Rouzi Perez). Dok mu je glava ucenjena, on bježi zajedno sa svojim nafiksanim dilerom (Džejms Franko) i svojim dobavljačem (Deni Makbrajd) sa sobom. Odlaze u ludu avanturu. Reditelj je Dejvid Gordon Grin. Scenario su pisali Set Rogen i Evan Goldberg.

 

Trka smrti 3: Pakao

11–13. marta u 00:00

Sinopsis: Opaki osuđenici voze sređene automobile u najluđem sportu na Zemlji! Ova luda vožnja držaće vas zakucane za sjedište, sve do kraja!Pravila Trke smrti su jednostavna: pobijedi u pet disciplina i slobodan si. Ako izgubiš, zgažen si preko inte

Panov lavirint: 16. marta u 22:00

 

Sinopsis: Španija, 1944. kraj Građanskog rata.

Nedavno ponovo udata Karmen seli se sa kćerkom Ofelijom u kuću svog novog muža, hladnog i autoritativnog Vidala, kapetana u Frankovoj vojsci.

 

Boreći se sa teškoćama svog novog života, mlada devojka traži spas u misterioznom lavirintu, koji je otkrila pored porodične kuće. Pan, čuvar i magično stvorenje, otkriva joj da je ona davno izgubljena princeza magičnog kraljevstva.

 

Da bi otkrila istinu, Ofelija mora da ispuni tri opasna zadatka za koje nikad nije bila pripremljena…

 

Kolumbijka: 18. marta u 22:00

Sinopsis: Nakon što je prisustvovala ubistvu svojih roditelja, kao dijete u Bogoti, mlada žena odrasta u hladnokrvnog ubicu. Danju radi za svog ujaka kao atentator, ali slobodno vrijeme provodi tražeći mafijaše koji su ubili njenu porodicu.

 

Iz Pariza s ljubavlju: 22. marta u 22:00

Sinopsis: Lični pomoćnik ambasadora Amerike u Francuskoj, Džejms Ris ima zavidan život u Parizu i prelijepu Francuskinju za devojku. Međutim, njegova prava strast je njegov sporedni posao niskorangiranog agent CIA. Džejms samo želi da postane punokrvni agent i doživi pravu akciju. Kada mu je ponuđena prva prava misija, presretan je sve dok ne upozna svog partnera. Specijalni agent Čarli Veks je nekontrolisani ludak koji voli da puca i ima zadatak da spriječi teroristički napad u Parizu. Veks vodi Džejmsa kroz ludilo pariskog podzemnog svijeta, ali Džejmsu nedostaje njegov posao u kancelariji. Kada Džejms sazna da ekipa koju žele da uhvate pokušava i njega da eliminiše, shvata da nema povratka. Jedino mu je Veks garancija da će preživjeti narednih 48 sati.

 

Memento: 23. marta u 22:00

Sinopsis: Leonard, koji je dobio udarac u glavu tokom napada na svoju ženu, gubi kratkoročno pamćenje. Traži njenog ubicu praveći slike na kojima zapisuje podatke i tetovira na sebi informacije koje mora da zapamti. Upoznajemo brbljivog Tedija i zavodljivu Natali, radnicu u kafiću, koja je obećala da će pomoći, a Leonardovu ženu vidimo samo kroz njegova sjećanja prije napada. Da li će Leonard na kraju uspjeti da pronađe ubicu?

 

Vojnik Džejn: 24. marta u 22

Sinopsis: Oficir mornaričke špijunske agencije, poručnik Džordan O’Nil (Demi Mur) postaje prva žena koju će obučiti za tajnu jedinicu, mornaričkih foka. Odabrana zbog svoje hrabrosti, vještina i smirenosti, O’Nil je odlučna da uspije. Upala je u najtežu, najokrutniju i najprestižniju jedinicu na svijetu, u kojoj 60% njenih muških kolega neće uspjeti da završi obuku. Pod nemilosrdnom komandom šefa Džona Urgajla (Vigo Mortensen), oficirka prolazi nekoliko nedjelja fizičkog i emotivnog pakla, za koje mnogi misle da su neizdrživi. Mnogi visoki vojni zvaničnici i njen sponzor, senator Lilijan Dehejven (An Benkroft) sigurni su da ona neće uspjeti.

 

Centurion: 30. marta u 22:00

Sinopsis: Radnja filmaCENTURION opisuje rat između rimskih vojnika i plemena Pikta, tokom rimskog zauzimanja Britanije u 2. veku. Majkl Fasbender glumi Kvintusa Dijasa, rimskog legionara i sina čuvenog gladijatora. On vodi grupu legionara koja napada kamp Pikta kako bi spasili otetog generala (Dominik Vest). Sin vođe Pikta ubijen je tokom napada i Rimljane lovi nezaustavljiva grupa elitnih ratnika Pikta, koju vodi prelepa i opasna tragačica (Olga Kirilenko), opsjednuta osvetom.

 

Pljenioci: 31. marta u 22:00

Sinopsis: Džad Lo glumi utjerivača dugova koji juri kupce koji su u nemogućnosti da plate za transplantirane organe. Radnja ovog trilera (scenario urađen po knjizi Erika Garsije) se odigrava u Torontu. Grad je “preplavljen” povrijeđenim vojnicima, učesnicima rata u Africi, kojima je potrebna transplantacija, a malo ko može da je priušti. Glumačku postavu čine i osvajač Oskara Forest Vitaker i Liv Šrajber. Film je rediteljski debi pisca Migela Sapočnika.

FOX

Imperija Y5 (deo B)

Od 20. marta, svake srijede u 22:00

PREMIJERA

Moćna drama o porodičnoj dinastiji smještenoj u glamurozan i ponekad opasan svijet rep i hip-hop muzike. Emisija prati porodicu Lajon i njihovu medijsku kuću, Empajer entertejnment.

 Orvil Y2

Od 7. marta, svakog četvrtka u 22:00

PREMIJERA

Od izvršnog producenta i autora nagrađenog Emijem, Seta Makfarlana (Porodični čovjek, Ted, Kosmos: Prostorno-vremenska odiseja), Orvil je svemirska avantura smještena 400 godina u budućnosti. Priča prati U.S.S. Orvil, istraživačku svemirsku letjelicu, srednjeg ranga. Posada, koju čine ljudi i vanzemaljci, suočena je sa izazovima i ljepotama svemira, kao i sa svakodnevnim problemima. Ekipu čine Makfarlan, u ulozi kapetana letjelice, Eda Mersera i Adrijana Palicki (Agenti S.H.I.E.L.D., Svjetla petkom uvečer) u ulozi njegove bivše žene, koja mu je kopilot. Ostali članovi glumačke ekipe su Peni Džonson Džerald (24, Emisija Lerija Sandersa), Skot Grajms (Američki tata, Givensova pravda), Piter Mejkon (Besramnici, Boš), Halston Sejdž (Loše komšije, Grozomora), Džej Li (Američki tata, The Cleveland Show), Mark Džekson (That Royal Today) i Čel L. Kolman (Okružen mrtvima, Doušnici).

Prolaz Y1

Svakog utorka u 22:00

NOVE EPIZODE

Srž serije PROLAZ predstavlja Projekat Noa, tajna medicinska ustanova čiji naučnici rade na eksperimentu sa opasnim virusom, koji bi mogao da dovede do pronalaska lijeka za sve bolesti, ali isto tako može potencijalno dovesti do uništenja ljudske rase. Kada odaberu Ejmi Belafonte da bude testirana, federalni agent Bred Volgest dobija zadatak da je uvede u Projekat Noa. Međutim, na kraju Volgest postaje njen surogat otac, koji pokušava da je zaštiti po svaku cijenu.

Bredov i Ejmin put navešće ih da se suoče sa vodećim naučnicima projekta Noa, narednicom Nikol Sajks i doktorom Džonasom Lirom, kao i s okorjelim bivšim mornaričkim operativcem Klarkom Ričardsonom, kojeg je Bred obučavao. Ali kako su naučnici Projekta Noa usavršili lijek koji bi mogao da spasi čovječanstvo, ova nova stvorenja počinju da testiraju svoje sopstvene moći, koje ih dovode korak bliže begu – a on može dovesti do apokalipse nezamislivih razmjera. 

Okružen mrtvima Y9 (Drugi deo)

Svakog ponedjeljka u 22:00

NOVE EPIZODE

Drugi dio devete sezone serije “Okružen mrtvima” zatiče preživiele, stare i nove, i nastavlja da se bavi posliedicama dešavanja u prethodnih šest godina. Od Rikovog nestanka, mnogi od likova su se otuđili jedni od drugih, i na neki način, od sebe samih. Nalaze se u velikoj opasnosti. Uskoro će shvatiti da svijet izvan zidova ne funkcioniše onako kako su oni mislili. Pravila grupe i načini opstanka ne garantuju njihovu sigurnost. Potpuno nova prijetnja im se našla na putu i ubrzo će otkriti da se razlikuje od bilo koje pretnje s kojom su se do sad suočavali. Počeće da se pitaju šta u stvari misle da vide. Ono što može da izgleda normalno u ovom post-apokaliptičnom svijetu moglo bi više da uznemirava i zastrašuje nego kada je prva apokalipsa izbila. Ono što je sigurno jeste da su ulozi visoki i brojni.