JAVNI POZIV ZA PRIJAVU NA LISTU KVALIFIKOVANIH PONUĐAČA BH TELECOM d.d. SARAJEVO

(Period prijave: 18.10.2024. – 18.11.2024.)

U skladu sa članom 66. Pravilnika o nabavkama, BH Telecom d.d. Sarajevo poziva sve zainteresovane kompanije da se prijave za uvrštavanje na listu kvalifikovanih ponuđača Društva.
Uslovi za prijavu
Svi zainteresovani ponuđači moraju dostaviti dokaze koji potvrđuju ispunjenje sljedećih uslova:

1. Obaveze u vezi sa plaćanjem poreza i javnih davanja
Ispunjene obaveze u vezi sa plaćanjem direktnih poreza i ostalih javnih davanja u skladu s relevantnim zakonskim odredbama u Bosni i Hercegovini ili zemlji u kojoj je registriran.

• Dokaz za rezidente BiH: U Federaciji BiH i RS, potvrda koju izdaje Porezna uprava, koja je izdata u periodu od objave javnog poziva do krajnjeg roka za podnošenje prijava, a ista može biti original ili kopija.

Napomena za rezidente: Kao dokaz za ispunjavanje obaveza u vezi sa plaćanjem penzionog i invalidskog osiguranja i zdravstvenog osiguranja, odnosno obaveza u vezi sa plaćanjem direktnih i indirektnih poreza, prihvata se i sporazum zainteresiranog ponuđača s nadležnim poreskim institucijama o reprogramiranom, odnosno odgođenom plaćanju obaveza ponuđača po osnovu poreza i doprinosa i indirektnih poreza, uz potvrdu poreskih organa da ponuđač u predviđenoj dinamici izmiruje svoje reprogramirane obaveze koja je izdata u periodu od objave javnog poziva do krajnjeg roka za podnošenje prijava a može biti original ili kopija.

• Dokaz za nerezidente: Dokaz je dokument nadležnog organa u zemlji u kojoj je isti registrovan, koji je izdat u periodu od objave javnog poziva do krajnjeg roka za podnošenje prijava i može biti original ili kopija.

2. Obaveze u vezi sa plaćanjem indirektnih poreza
Ispunjene obaveze u vezi s plaćanjem indirektnih poreza u skladu s relevantnim zakonskim odredbama u Bosni i Hercegovini ili zemlji u kojoj je registriran.

• Dokaz za rezidente BiH: potvrda koju izdaje Uprava za indirektno oporezivanje (UIO), izdata u periodu od objave javnog poziva do krajnjeg roka za podnošenje prijava, a može biti original ili kopija.

• Dokaz za nerezidente: dokument nadležnog organa u zemlji u kojoj je isti registrovan, izdat u periodu od objave javnog poziva do krajnjeg roka za podnošenje prijava, a može biti original ili kopija.

Napomena: U slučaju da zainteresirani ponuđač nije obveznik PDV-a, kao dokaz za uslov broj 2 potrebno je dostaviti Uvjerenje Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) kojim se konstatuje da ponuđač nije PDV obveznik.

3. Sposobnost za obavljanje profesionalne djelatnosti

• Dokaz za rezidente BiH: Original ili kopija izvoda iz sudskog registra, odnosno original ili kopija rješenja nadležne službe za upravu. Datum izdavanja rješenja/izvoda treba biti u periodu od objave javnog poziva do krajnjeg roka za podnošenje prijava.

• Dokaz za nerezidente: Original ili kopija dokumenata kojima se dokazuje registracija u relevantnim profesionalnim ili drugim relevantnim registrima zemlje inostranog ponuđača/nerezidenta kojim se dokazuje obavljanje odgovarajuće profesionalne djelatnosti.

Datum izdavanja dokumenta treba biti u periodu od objave javnog poziva do krajnjeg roka za podnošenje prijava.

4. Ekonomska i finansijska podobnost

Dokaz: Potrebno je dostaviti odgovarajuće bankovno pismo kojim se dokazuje da je glavni račun za domaće ponuđače, odnosno račun za inostrane ponuđače, aktivan posljednja tri mjeseca do momenta izdavanja bankovnog pisma. Datum izdavanja potvrde/bankovnog pisma treba biti u periodu od objave javnog poziva do krajnjeg roka za podnošenje prijava.

Napomena: Svi dokumenti navedeni u tačkama 1-4 moraju biti izdati u periodu od dana objave javnog poziva do krajnjeg roka za podnošenje prijava (18.10.2024. do 18.11.2024. godine), kao originali ili kopije (ne zahtjeva se ovjera kopije). Za nerezidente, ukoliko dokumenti nisu na službenom jeziku BiH, potrebno je priložiti prijevod ovlaštenog sudskog tumača.
Podnošenje prijava
Prijave se podnose u zatvorenoj koverti na adresu:
Protokol BH Telecom d.d., Franca Lehara br. 7, 71000 Sarajevo
sa naznakom: „Prijava na listu kvalifikovanih ponuđača BH Telecom d.d. Sarajevo – ne otvaraj“.
Rok za podnošenje prijava je 18.11.2024. godine do 16:00 sati.

Dodatne informacije
• Kompanije koje budu uvrštene na listu kvalifikovanih ponuđača ne moraju ponovo dostavljati ovu dokumentaciju prilikom prijave za postupke nabavki koje sprovodi Društvo. Lista se ažurira jednom godišnje, a svi ponuđači, uključujući i one na trenutno važećoj listi, moraju dostaviti nove dokumente.

• U slučaju da ponuđač nije iskazao interes za prijavu na ovaj javni poziv i nije uvršten na listu kvalifikovanih ponuđača, isto se neće smatrati kao ograničavajući faktor za učešće u postupcima nabavki koje provodi Društvo. Ponuđači koji nisu na listi, obavezni su u postupcima nabavki Društva, dostavljati kompletnu dokumentaciju uz svoje prijave.
Za sva dodatna pitanja možete se obratiti putem e-maila: kenan.cepic@bhtelecom.ba.