JAVNI OGLAS

za prijem radnika u radni odnos u Izvršnoj direkciji za tehnologiju i razvoj servisa Dioničkog društva BH Telecom Sarajevo, na neodređeno vrijeme u Direkciji za mrežnu  infrastrukturu, na radnim mjestima kako slijedi:

  1.   15.Stručni saradnik, VSS – 1 (jedan) izvršilac u Službi za razvoj i optimizaciju pristupnih mreža, Sektora za kablovsku  pristupnu mrežu, uz probni rad u trajanju do 6 (šest) mjeseci, sa mjestom rada u Sarajevu i
  2.  177.Tehničar, SSS – 1 (jedan) izvršilac u Službi za sisteme prenosa Zenica, Sektora za IP i prenosne mreže, uz probni rad u trajanju do 3 (tri) mjeseca,     sa  mjestom rada u Zenici.                                                        

Opis poslova i radnih zadataka za radno mjesto pod 1):

  1. Samostalno ili u grupi učestvuje u operativnom planiranju optičkih i bakarnih mrežnih kapaciteta na godišnjem i višegodišnjem nivou.
  2. Učestvuje u izradi projektnih zadataka, projekata, tenderske dokumentacije i tehničkih specifikacija.
  3. Obavlja koordinaciju sa ostalim službama iz Sektora u izradi konkretnih rješenja za bakarne i optičke pristupne mreže.
  4. Prikuplja, organizira i centralno pohranjuje rezultate periodičnih mjerenja ostvarenih performansi i njihova analiza.

Opis poslova i radnih zadataka za radno mjesto pod 2): 

  1. Sprovodi ciljeve i zadatake službe u okviru svojih nadležnosti.
  2. Poznaje osnovne funkcije rada i eksploatacije uređaja, prateće opreme, softwera za nadzor i upravljanje, mjernih instrumenata, osnove funkcionisanja sistema prenosa.
  3. Sprovodi aktivnosti redovnog, interventnog održavanja, TK mjerenja, otklanjanja kvarova i održavanja neprekidnosti rada sistema prenosa.
  4. Realizuje montažu i umjeravanje uređaja i opreme u skladu sa propisima i uputstvima o montaži.
  5. Brine o pravilnoj eksploataciji mjernih instrumenata, alata i pribora.
  6. Sprovodi mjere zaštite na radu i radu na visini.
  7. Radi na visini.
  8. Učestvuje u ličnoj i edukaciji uposlenika u skladu sa novim tehničkim rješenjima.

               I  OPŠTI USLOVI

           (za oba radna mjesta):

–  da je kandidat državljanin Bosne i Hercegovine,

–  da ima opštu zdravstvenu sposobnost za obavljanje poslova navedenog radnog mjesta (samo kandidat koji bude izabran dužan je

–  da u roku od 5 (pet) dana od dana konačnosti Odluke o prijemu u radni odnos, dostavi ljekarsko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti, kao dokaz da                              njegovo zdravstveno stanje i psihofizičke sposobnosti odgovaraju svim uslovima radnog mjesta, a koje nije starije od 3 (tri) mjeseca).

II POSEBNI USLOVI: 

Za radno mjesto pod 1):

a)   VSS (VII stepen stručne spreme ili visoko obrazovanje I ili II ciklusa studija, stečeno po Bolonjskom sistemu studiranja, sa 240 ECTS bodova u istoj struci), sa            završenim Elektrotehničkim fakultetom, Fakultetom za saobraćaj i komunikacije ili drugim tehničkim fakultetom.

b)    bez radnog iskustva u trajanju do 1 (jedne) godine ili sa radnim iskustvom u trajanju od minimalno 1 (jedne) godine, nakon sticanja potrebne stručne spreme. 

Za radno mjesto pod 2):

 a)  SSS (IV stepen stručne spreme) – sa završenom srednjom Elektrotehničkom školom, Mašinskom školom ili drugom odgovarajućom srednjom školom                           tehničkog smjera,

b)  bez radnog iskustva u trajanju do 6 (šest) mjeseci ili sa radnim iskustvom u trajanju od minimalno 6 (šest) mjeseci, nakon sticanja potrebne stručne spreme.

  III NAČIN PRIJAVE:

(za oba radna mjesta): 

Kandidat je dužan dostaviti svojeručno potpisanu prijavu na javni oglas.

Uz prijavu se obavezno dostavlja original ili ovjerena kopija slijedećih dokaza: 

Za radno mjesto pod 1): 

  • Diploma/diplome o sticanju stručne spreme.
  • Dodatak diplomi/diplomama (za kandidate koji su završili studij po bolonjskom sistemu studiranja).

Kandidati koji su završili I ciklus studija u trajanju od 6 (šest) semestara po Bolonjskom sistemu studiranja i stekli 180 ECTS bodova, dužni su dostaviti diplome I i II ciklusa studija u istoj struci.

Kandidati koji su u toku trajanja I ciklusa studija po Bolonjskom sistemu studiranja stekli  240 ECTS bodova, nisu dužni dostaviti diplomu i dodatak diplomi za II ciklus studija.

  • Uvjerenje o državljanstvu (ne starije od šest mjeseci).

  Za radno mjesto pod 2): 

-Diploma ili Svjedočanstvo o završenom školovanju, kao dokaz o posjedovanju tražene stručne spreme

-Uvjerenje o državljanstvu (ne starije od šest mjeseci).

Poželjno je da kandidat uz svojeručno potpisanu prijavu, dostavi i svoju biografiju (CV). 

NAPOMENA I

 (za oba radna mjesta):

U slučaju da, u toku postupka izbora kandidata za prijem u radni odnos, neki od kandidata ostvare jednak broj bodova, prednost pri zapošljavanju pod jednakim uvjetima će imati kandidat koji ima svojstvo demobiliziranog branioca, člana porodice demobiliziranog branioca, djeteta šehida – poginulog branioca, umrlog ratnog vojnog invalida, ili umrlog dobitnika ratnog priznanja i odlikovanja.

Prednost pri zapošljavanju pod jednakim uvjetima kandidat ostvaruje, samo ukoliko pored opštih i posebnih uslova javnog oglasa, ispunjava i sljedeće:
–  da je nezaposleno lice,
–  da je demobilizirani branilac ili član njegove porodice, ili da je dijete šehida – poginulog branioca, umrlog ratnog vojnog invalida ili umrlog dobitnika   ratnog priznanja i odlikovanja.

Prednost pri zapošljavanju pod jednakim uvjetima kandidati dokazuju dostavljanjem sljedećih dokaza:

-Uvjerenje o statusu nezaposlenog lica izdato od nadležnog organa za vođenje evidencije o nezaposlenim licima, ne starije od 15 dana, od dana izdavanja,

-Rješenje/uvjerenje nadležnog organa o priznavanju svojstva demobiliziranog branioca, člana porodice demobiliziranog branioca, svojstva djeteta šehida – poginulog branioca, umrlog ratnog vojnog invalida, ili umrlog dobitnika ratnog priznanja i odlikovanja.

NAPOMENA II
za oba radna mjesta):
 

a)  Prijava kandidata koja ne bude sadržavala sve dokaze zahtijevane javnim oglasom odbacit će se kao nepotpuna.

b)  Neuredne, nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzeti u razmatranje. 

c)  Sa kandidatima za radno mjesto pod 1), a čija prijava bude blagovremena, uredna i potpuna održat će se pismeni i usmeni ispit, dok Komisija za izbor kandidata za prijem u radni odnos Planom rada može predvidjeti održavanje i praktičnog ispita, a o čemu će kandidati biti blagovremeno obaviješteni.

d)  Sa kandidatima za radno mjesto pod 2), a čija prijava bude blagovremena, uredna i potpuna održat će se usmeni ispit, dok Komisija za izbor kandidata za prijem u radni odnos Planom rada može predvidjeti održavanje pismenog i/ili praktičnog ispita, a o čemu će kandidati biti blagovremeno obaviješteni.

e)  Kandidati koji se ne odazovu/ne pristupe svim ispitima koji su predviđeni Planom rada, gube pravo na učešće u daljem postupku izbora kandidata.

f)  Ukoliko se kandidat prijavljuje na više od jedne pozicije, isti se sa jednom prijavom može prijaviti samo na jedno radno mjesto. 

IV   Rok za podnošenje prijava na ovaj javni oglas je do 01.07.2024. godine.

Prijave sa dokazima o ispunjavanju uslova traženih javnim oglasom, dostavljaju se u zatvorenoj koverti neposredno na protokol Dioničkog društva BH Telecom Sarajevo ili putem pošte na adresu:

 

Dioničko društvo BH Telecom Sarajevo

Sa naznakom ”Prijava na javni oglas za radno mjesto

(navesti broj radnog mjesta)

u Izvršnoj direkciji za tehnologiju i razvoj servisa – ne otvarati”

Franca Lehara br. 7,  71000 Sarajevo 

Dokumentacija priložena uz prijavu će se čuvati 1 (jednu) godinu nakon izvršenog izbora kandidata (u slučaju sudskog spora, dok traje spor), te istu kandidat može, uz prethodno podneseni zahtjev, preuzeti na protokolu Generalne direkcije Dioničkog društva BH Telecom Sarajevo nakon okončanja javnog oglasa. Zahtjev za izuzimanje dokumentacije kandidat može podnijeti u roku od 1 (jedne) godine od dana izbora kandidata, putem protokola Generalne direkcije Dioničkog društva BH Telecom Sarajevo na naprijed navedenoj adresi, nakon čega će dostavljena dokumentacija biti uništena.

Dioničko društvo BH Telecom Sarajevo će lične podatke kandidata dostavljene u prijavi i prijavnoj dokumentaciji obrađivati u svrhu  provođenja postupka prijema novog radnika. 

Upute za apliciranje na javne oglase u Dioničkom društvu BH Telecom Sarajevo možete naći na sljedećem linku:  https://www.bhtelecom.ba/karijera/.