BH Telecom i GSS Novi Grad zajedničkim snagama u akciji evakuacije stanovništva iz poplavama pogođenih područja

U poslovnoj zgradi BH Telecoma danas je upriličen sastanak rukovodećih zaposlenika kompanije sa članom GSS-a Novi Grad i zaposlenikom BH Telecoma Harisom Bajraktarevićem povodom zajedničke akcije evakuacije stanovništva iz poplavama pogođenih područja.

„Održali smo brifing povodom stanja na terenu u Jablanici, Konjicu i drugim poplavljenim područjima. Zadovoljni smo učinjenim u prethodna tri dana. U izvanrednim okolnostima uspjeli smo vratiti u rad 21 baznu stanicu mobilne telefonije. Do kraja dana, pokušat ćemo osposobiti i preostale dvije – Mladež i Žuglići. Trenutno stanje fiksne telefonije je mnogo gore, posebno od Buturović Polja prema sjeveru, tako da će za ta područja trebati više vremena kako bi se linije osposobile. Ali ćemo našim korisnicima i stanovnicima tog dijela čim prije omogućiti bar mobilni signal, s ciljem efikasnije akcije spašavanja“, kazao je Muamer Durić, v.d. izvršnog direktora Izvršne direkcije za tehnologiju i razvoj servisa.

„Najvažnije je da nam se ugroženi ljudi mogu javiti, da znamo koga treba evakuisiti. Po ko zna koji put uspješnom se pokazala sinergija svih struktura – od civilne zaštite, gorskih službi i BH Telecoma, kao društveno odgovorne državne kompanije“, istakao je Bajraktarević.

Solidarnost i hitna pomoć ključni su za prevladavanje novonastale krize.
BH Telecom je promptno reagirao na katastrofalne poplave koje su pogodile Bosnu i Hercegovinu.
Uz permanentni rad naših timova na 100%-tnoj uspostavi fiksnog i mobilnog telekomunikacijskog saobraćaja, BH Telecom je izdvojio i 1,5 miliona KM za pomoć građanima u poplavljenim područjima.

Činimo i dalje sve što je u našoj moći da ponovo osiguramo stabilnu i pouzdanu komunikaciju svim našim korisnicima.

Moja priča. BH Telecom