Pod pokroviteljstvom BH Telecoma održan deveti Sarajevo Unlimited 2024.

Sarajevo Unlimited je jedan od najznačajnijih regionalnih događaja posvećenih tehnologiji i poduzetništvu. BH Telecom, kao digitalni integrator bh. društva je prepoznao ovaj forum kao jedan od najznačajnijih događaja u BiH.

Tokom gala ceremonije, organizatori su dodijelili nagrade u nekoliko kategorija, napomenuvši da je sam Sarajevo Unlimited nastao inspirisan start-up ekosistemima. S obzirom da je BH Telecom razvio svoju BH TechLab platformu, te da je kao takva kompanija prepoznata od strane stručne javnosti da pruža podršku start-up sceni u BIH, izuzetna čast nam je bila primiti i nagradu za razvijanje tehnološkog sektora. Nagradu je preuzeo v.d. izvršni direktor za tehnologiju i razvoj servisa BH Telecoma Muamer Durić, koji je tokom svog obraćanja istakao važnost daljeg ulaganja i razvoja inovativnih rješenja.

U sarajevskom hotelu Holiday upriličena je pres konferencija na kojoj se obratio v.d. generalnog direktora BH Telecoma Amel Kovačević.

“BH Telecom je dugogodišnji partner ovog projekta i Sarajevo Unlimited se u potpunosti uklapa u našu viziju da postanemo vodeći integrator digitalizacije bh. društva. Mi s tom vizijom nastupamo na Unlimitedu i želimo da upoznamo stakeholdere i javnost da smo ozbiljni u toj namjeri. Sa resursima koje posjedujemo i sa svojom tržišnom pozicijom imamo dovoljno hrabrosti da se upustimo u tako jedan ozbiljan poduhvat i da svi zajedno učinimo BiH uspješnijom, ljepšom, efikasnijom i bržom na putu ka progresu.“ izjavio je Kovačević.

U panel diskusiji Semir Ibrahimović, v.d. izvršni direktor za informacione tehnologije u BH Telecomu istaknuo je sadržajnu kompleksnost veze između digitalne transformacije i održivog razvoja jer je digitalna transformacija katalizator održivog razvoja.

Ibrahimović je istakao i optimizaciju optičke mreže kao katalizator razvoja našeg društva jer su BH Telecom glavni projekti optimizacija optičke mreže, povećanje dostupnosti interneta, povećanje kvaliteta 4G mreže gdje se želi ostvariti 90%  pokrivenosti u Bosni i Hercegovini.

Drugog dana foruma Haris Lučkin, ekspert iz BH Telecoma je govorio na temu Podrške razvoju inovativnih ICT rješenja u okviru Keynote-a za panel „Digitalna rješenja za klimatske akcije: Korištenje tehnologije u borbi protiv klimatskih promjena“.

Gdin Lučkin je istakao inovacije i inovativne projekte kao glavni generator digitalne transformacije. BH Telecom je kroz svoju platformu BH TechLab pružio podršku za izgradnju start up sistema.

“Mi smo kompanija koja je otvorena za inovacije i cilj nam je da pružimo značajan doprinos i imamo ključnu ulogu u digitalnoj transformaciji BiH društvu“. – istakao je Lučkin.

BH Telecom. Moja priča.