BH Telecom nagrađen na konferenciji „100 najvećih u BiH i regionu – ESG Impuls 2024“

Na konferenciji „100 najvećih u BiH i regionu – ESG Impuls 2024“, koja je održana jučer u Sarajevu, BH Telecom je osvojio prestižnu nagradu kao prvoplasirani u djelatnosti po ostvarenom prihodu u 2023. godini, u kategoriji „100 najvećih – Velike kompanije po dobiti i prihodu“. Osim toga, BH Telecom je zauzeo peto mjesto po broju zaposlenih, te ovim priznanjima potvrdio svoju vodeću poziciju među najuspješnijim kompanijama u regiji.

Nagradu je ispred kompanije BH Telecom preuzeo generalni direktor Amel Kovačević koji se zahvalio na dodijeljenom priznanju za prvo mjesto u djelatnosti po ostvarenom prihodu u 2023. godini.

„Nadamo se da ćemo BH Telecom dovesti i do nekih drugih nagrada u narednom periodu“, rekao je Kovačević.

Ovaj značajan događaj okupio je ključne privrednike i stručnjake, a nagrade su dodijeljene kompanijama koje primjenjuju ESG principe (Environmental, Social, Governance) i time doprinose održivom razvoju i društveno odgovornom poslovanju.

Nagrada predstavlja priznanje BH Telecomu za njegovu kontinuiranu posvećenost unapređenju poslovanja kroz održive prakse, fokusirajući se na društvenu odgovornost, transparentno upravljanje i uspješno poslovanje. BH Telecom se time ističe kao kompanija koja ne samo da prati globalne trendove, već aktivno sudjeluje u transformaciji poslovnog okruženja u Bosni i Hercegovini i šire, ostvarujući odlične poslovne rezultate.

Tokom konferencije, istaknuto je da je implementacija ESG standarda ključ za jačanje konkurentnosti kompanija na EU i globalnom tržištu. BH Telecom se već duže vrijeme zalaže za integraciju ovih principa, čime doprinosi jačanju ekonomske stabilnosti i održivom razvoju u zemlji.

Priznanje za uspjeh u poslovanju dodatno motiviše BH Telecom da nastavi sa inovacijama i projektima koji će poboljšati kvalitet života u zajednici, povezati i razvijati BiH, što je temeljna misija kompanije u digitalnom dobu, prateći njenu viziju da postane vodeći digitalni integrator bh. društva.

BH Telecom je tradicionalni partner izbora 100 najvećih u BiH – respektabilne manifestacije koju godinama uspješno realiziraju Poslovne novine.

Moja priča. BH Telecom