Sretno u Parizu: Predstavljen bh. tim olimpijaca

BH Telecom kao višedecenijski partner pružio podršku olimpijcima koji će od 26. jula do 11. augusta 2024. nastupati na XXXIII Ljetnim olimpijskim igrama u glavnom gradu Francuske

U prostorijama Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine danas je svečano predstavljen olimpijski tim u kojem je pet sportista i njihovih pet trenera koji idu u osvajanje olimpijskih medalja za našu domovinu.

U bh. timu su plivači Lana Pudar i Jovan Lekić, atletičar Mesud Pezer i judašice Larisa Cerić i Aleksandra Samardžić.

Prilikom predstavljanja najboljih sportista prisutnima se obratio, predsjednik Olimpijskog komiteta BiH, prof. dr. Izet Rađo:

„Ispred nas su heroine i heroji koji Bosnu i Hercegovinu vode na planetarni skup, na najveći sportski događaj, gdje će se 206 zemalja sa 10.500 sportista u duhu univerzalnih vrijednosti boriti za najbolje rezultate i medalje. Svaki vaš napor, suza i osmijeh doveli su nas u ovaj prekrasni momenat“.

Našem timu je poželio uspjeh uz želju da u Parizu ispišu istoriju i na kraju se posebno       zahvalio svim partnerima i sponzorima, društveno odgovornim kompanijama među kojima je na prvom mjestu BH Telecom koja skoro tri decenije u kontinuitetu puža maksimalnu podršku OK BiH, pomažući u kreiranju boljih uslova za naše sportiste kako bi oni mogli ostvariti što bolje rezultate.

Pored podrške OK BiH, kompanija BH Telecom je i sponzor brojnim uspješnim sportistima BiH, među kojima je i naša najuspješnija plivačica, olimpijka Lana Pudar. Njoj će ovo biti drugi nastup na Olimpijskim igrama i ona se trenutno nalazi na završnim pripremama u Turskoj, pa se zbog toga na predstavljanju uključila video linkom.

„Zaista se mnogo radujem odlasku u Pariz i velika mi je čast što ću po drugi put biti u prilici da se nađem sa najboljim sportistima svijeta na istom mjestu. Ovaj put idem iskusnija, spremnija i sa većim ambicijama. Veliko hvala Olimpijskom komitetu na kontinuiranoj podršci, svim mojim sponzorima koji su mi omogućili da se na najbolji način pripremim i građanima“, izjavila je Lana i dodala „Ja ću zaista dati sve od sebe da sebe i svoju zemlju predstavim na najbolji mogući način i cijeli tim će sigurno uraditi sve da obradujemo našu zemlju“.

Svečanom ispraćaju bh. olimpijskog tima prisustvovali su Erdal Islamagić, v.d. izvršnog direktora Izvršne direkcija za razvoj poslovanja i Semir Ibrahimović, v.d. izvršnog direktora Izvršne direkcije za informacione tehnologije BH Telecoma, ambasador Republike Francuske, gospodin Francois Delmas, kao i čelnici OK BIH, predstavnici entitetskih i državnih ministarstva za sport, predstavnici sponzora i partnera.

Svi naši olimpijci izrazili su zahvalnost i zadovoljstvo što odlaze predstavljati svoju zemlju na Olimpijadi i ujedno su obećali dati svoj maksimum i ostvariti najbolje rezultate.

Sretno na tom putu, zablistajte u Parizu!

Očekujemo sa nestrpljenjem vaše uspjehe i ponosno ćemo vas pratiti.

BH Telecom ponosni sponzor bh. olimpijaca