BH Telecom podržao studentsku konferenciju „Budućnost u sadašnjosti“ u Bihaću

U fantastičnoj atmosferi 14. juna ove godine održana je studentska konferencija pod nazivom “Budućnost u sadašnjosti”. Pod mentorstvom prof. dr. Mirele Kljajić – Dervić i više asistentice Selme Šumar, studenti druge godine Ekonomskog fakulteta su zajedno sa kolegama sa drugih univerziteta imali priliku prezentirati svoje radove, razmijeniti znanja i ideje.

Ovaj edukativni događaj okupio je paneliste sa Balkana koji su uzeli učešće na konferenciji i svojim iskustvom i znanjem obogatili ovaj događaj. Konferencija je bila jedinstvena prilika za studente sa naših područja da pokažu svoje inovacije, projekte i istraživačke radove kroz dvije sesije.

Na konferenciji se raspravljalo o tome kako savremene tehnologije transformiraju operativne procese kompanija, poboljšavaju interakciju s kupcima te oblikuju budućnost poslovnog okruženja. Sudionici su analizirali izazove i prilike koje proizlaze iz digitalne transformacije i razmatrali strategije za uspješnu implementaciju i upravljanje promjenama u poslovanju.

Na sesiji  “Digitalna desna ruka u poslovanju” u kojoj su se istražili ključni aspekti digitalne transformacije u poslovanju, s naglaskom na ulogu modernih tehnologija poput umjetne inteligencije, blockchain tehnologije, interneta stvari i cyber sigurnosti učestvovao je i predstavnik BH Telecoma, kolega Admir Midžić koji je za studente održao prezentaciju „Cyber sigurnost i generativna AI – nove prilike i izazovi za  digitalnu transformaciju poslovanja“.

Ovom prilikom je uručena i zahvalnica BH Telecomu za podršku i doprinos u realizaciji Studentske konferencije „Budućnost u sadašnjosti“ u organizaciji studenata druge godine Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Bihaću. Zahvalnicu je u ime BH Telecoma preuzeo Admir Midžić, menadžer informacione sigurnosti u Direkciji za razvoj sistema upravljanja.

Ova konferencija je od velikog značaja za razvoj akademske zajednice BiH i nije samo rezervisana za profesionalni i akademski razvoj već donosi priliku studentima za umrežavanje, razmjenjivanje kontakta sa svim studentima te razmjenu poslovnih ideja.

Svake godine studentima postavljamo zadatak vise i zahtijevamo od njih da osmisle cjelokpuni program ne samo agendu vec i tok desavanja

Ove godine akcent je postavljen na proširenju saradnje sa privrednim društvima ne samo sa područja Unsko-sanskog kantona već i šire.

Pored brojnih sponzora, konferenciju su podržali i BH Telecom, Ministar privrede i Ministar građenja i prostornog uređenja u Vladi Unsko-sanskog kantona, kao i Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta, Denis Osmankić.