BH Telecom uz GS1 konferenciju i digitalnu ekspanziju

BiH možda zaostaje na putu digitalizacije, ali to ne znači da ne može napredovati. Naprotiv, ovogodišnja konferencija je istražila kako i koje korake preduzeti ka unapređenju naših kompanija. Prema najnovijem izvještaju OECD-a, preporuke su jasne – vrijeme je da BiH zakorači u digitalnu budućnost, gdje inovacija nije samo ključna, već i neophodna za preživljavanje.

Digitalna ekpanzija: Put BiH u bespapirno poslovanje bila je ovogodišnja tema GS1 konferencije.

Događaj je namijenjen poslovnim liderima, menadžerima, vlasnicima i zaposlenima u malim i srednjim kompanijama, trgovinskim lancima, distributerima, IT sektoru, kao i ostalim koji se bave upravljanjem lancem snabdijevanja i primjenom standarda GS1.

Svoju prezentaciju „Digitalna transformacija kroz tehnološko partnerstvo: BH Telecom i razvoj e-fakturisanja“ na konferenciji je u ime BH Telecoma imala i Alisa Hodžić, IT stručnjakinja.

„BH Telecom se nalazi u centru inicijative koja koristi tehnologiju za omogućavanje napretka i modernizacije, posebno u kontekstu e-fakturisanja. Kao aktivni učesnik u digitalnoj transformaciji, BH Telecom se ne ističe samo kao pružalac usluga, već i kao inovator i lider koji promoviše nove digitalne procese. Važnost partnerstva i kolaboracije u ostvarivanju tehnološkog napretka i efikasnosti je ključna za uspjeh projekata kao što je e-fakturisanje. Također, razvoj pametnih rješenja i usluga doprinosi ekonomskom rastu i povećanju konkurentnosti privrede, uz aktivno učešće drugih zainteresovanih strana kao što su privredna komora, javna uprava i zakonodavstvo“, kazala je Hodžić.

Ovogodišnja konferencija je istražila ključne aspekte digitalne transformacije u poslovanju:

  • Jesmo li svjesni koliko se način na koji poslujemo mijenja u digitalnom dobu?
  • Kako elektronski potpisani ugovori postaju valjani?
  • Što Ministarstvo prometa i komunikacija misli o ovim dokumentima i koje su implikacije za poslovanje?
  • Kako prilagoditi poslovne procese bespapirnom poslovanju i što to znači za efikasnost i produktivnost kompanije?
  • Kako se uskladiti s GS1 standardima – jesmo li spremni za korak naprijed u komunikaciji i razmjeni podataka u globalnom poslovnom okruženju?

Fokus konferencije je bio na praktičnim primjerima iz stvarnog poslovnog svijeta. Umjesto isključivo teoretskih rasprava, događaj je ponudio konkretne primjere i studije slučaja koji će zasigurno pomoći u primjeni digitalne transformacije u praksi.

Moja priča. BH Telecom