Otvorena Roditeljska kuća u Tuzli

U kompleksu Univerzitetsko-kliničkog centra Tuzla 26. aprila je svečano otvorena Roditeljska kuća, druga takve vrste u Bosni i Hercegovini. Država Kuvajt je za gradnju Roditeljske kuće obezbijedila 1,1 milion KM, a Vlada FBiH zajedno sa bh. društveno odgovornim kompanijama 300.000 KM.

Svečanom otvorenju prisustvovao je i v.d. direktora Direkcije Tuzla BH Telecoma Jasenko Topić

„Ovo je jedan veliki i humani projekat, jer roditeljska kuća ima neizmjerni značaj  za unapređenje kvalitete liječenja  za djecu  oboljelu od raka i njihove roditelje. BH Telecom je uzeo učešće u ovom važnom projektu kroz interventni investicioni zahvat povezujući Roditeljsku kuću sa optičkom mrežom BH Telecoma čime su se stekli uvjeti za kvalitetnu isporuku Moja TV i internet netFlat usluga“, kazao je Topić.

Država Kuvajt je nesebično izdvojila resurse jer je prepoznala značaj Roditeljske kuće u procesu liječenja djece od karcinoma.

„Svjesni smo važnosti ovakvih humanitarnih projekata i želimo olakšati iskušenja roditeljima čija su djeca oboljela“, poručio je Naser El-Hamed, generalni sekretar Generalnog sekretarijata vakufa Države Kuvajt.

Predsjednik Udruženja Srce za djecu oboljelu od raka Fikret Kubat naglasio je da je prije osam godina Roditeljska kuća na današnji dan otvorena u Sarajevu.

„Roditeljska kuća u Tuzli će u svakom momentu moći primiti pet porodica. Boravak djece i roditelja je koordiniran sa ljekarima. Malo smo kasnili, ali smo priveli projekat kraju – rekao je Kubat.

Moja priča. BH Telecom