Uručene plakete za dobitnike donacija u Brčkom

BH Telecom svake godine objavljuje javni poziv za dodjelu sredstava iz donacija koje se raspodjeljuju iz ostvarene dobiti te kompanije, a ove godine donirana su značajna sredstva udruženjima, organizacijama i školama i to čak 2 miliona KM, čime je obuhvaćena cijela Bosna i Hercegovina.

Povodom toga, u poslovnoj zgradi direkcije Brčko održana je svečana podjela plaketa povodom dodjele donacija organizacijama, ustanovama i udruženjima koja djeluju na području Brčko distrikta.

Dobitnici donacija za 2022. godinu su: Fondacija za djecu oboljelu od raka “Mirza Trumić” Brčko distrikt, Udruženje oboljelih od malignih oboljenja “Brčansko srce” Brčko distrikt, JU Sedma osnovna škola Gornji Rahić  Brčko distrikt, JU Gimnazija “Vaso Pelagić” Brčko distrikt, JU Ekonomska škola Brčko distrikt.

BH Telecom kao društveno odgovorna kompanija, dio sredstava koja dobijemo vratimo društvu, jer smo mi kompanija u većinskom državnom vlasništvu i imamo itekako potrebu da kroz donacije vratimo značajna sredstva ovome društvu. Ponosni smo što smo ove godine uspjeli izdvojiti 2 miliona maraka za dodjelu donacija za pravne osobe iz oblasti sporta, obrazovanja i socijalnog segmenta.

Direktor Sedme osnovne škole Gornji Rahić ovom prilikom je iskazao su iskrenu zahvalnost BH Telecomu koji je projekat JU Sedme osnovne škole okarakterisao kao prioritet te školi dodijelio donaciju u iznosu od 4 000 KM . „Sredstva će biti utrošena za nabavku opreme koja je potrebna za realizaciju kulturnih dešavanja u školi i lokalnoj zajednici kao što su priredbe,promocije,i sl. Nabavkom  ove opreme znatno će se poboljšati i unaprijediti rad i aktivnosti sekcija kao i sam kvalitet priredbi. Također, htio bih istaknuti da je firma BH Telecom 2019. školi dodijelila donaciju za nabavku IT opreme u iznosu od 5 000 KM. Tom prilikom kupljeni su računari za nekoliko učionica što je dodatno unaprijedilo odgojno-obrazovni rad škole kako učenicima tako i nastavnicima. Ne smijemo zaboraviti da je firma BH Telecom za vrijeme COVID-19 izkazala iskrenu susretljivost te potpomogla organizovanje nastave na daljinu za učenike slabijeg materijalnog stanja. Iskreno se nadamo da ćete i u narednom periodu pružati podršku školama u realizaciji njihovih projekata“ – izjavio je gdin Samir Kurtalić.

BH Telecom je prepoznao važnost dodjele donacija poslovnim subjektima, a osim tog dijela, kompanija investira u razvoj BiH u cjelini. Naime, BH Telecom značajno pomaže gospodarstvo i bh. društvo izdvajanjem za mirovinske, zdravstvene fondove, a velika sredstva izdvaja i za filmsku industriju te oblast sporta i renomirane sportaše kao što su Lana Pudar i Amel Tuka, bh. reprezentacije, ali druge sadržaje.

BH Telecom je najveći pojedinačni donator u Bosni i Hercegovini koji kontinuirano pomaže brojnim udruženjima i organizacijama.

Podsjećamo da je za 2022. godinu ukupno 293 dobitnika donacija, među kojima je 97 osnovnih škola, 59 srednjih škola, 112 udruženja, 18 javnih kuhinja i 7 sportskih klubova. Dodatno je, zbog prirodne katastrofe izazvane potresima u Turskoj i Siriji, kompanija BH Telecom donirala 150.000 KM Udruženju Pomozi.ba za pomoć stradalima u potresima.

Ovo je još samo jedna Dobra priča koja nema kraj…