Od sutra počinje Zimska čarolija na Skenderiji

Posjetiocima će do 31. januara 2020. biti na raspolaganju najveće klizalište na otvorenom u BiH, koje je među tri najveća u regionu, uz najljepše novogodišnje dekoracije.

Današnju pres- konferenciju v.d. Izvršni direktor za razvoj poslovanja BH Telecoma Elvedin Kanafija iskoristio je da pozove sve da dođu na „Dan BH Telecoma na Zimskoj čaroliji Skenderije“, kada će klizanje biti besplatno, uz poseban program.

„Sretni smo i ponosni što je BH Telecom dio Zimske čarolije. Sa posebnim zadovljstvom možemo najaviti da ćemo u subotu, 21. decembra, u vremenu od 14 – 21 sat, svim posjetiocima omogućiti besplatno korištenje ovog klizališta i u saradnji sa Skenderijom organizovati poseban zabavno-muzički program, kao i program obilježavanja i nagrađivanja 200.000- tog korisnika usluge Moja TV“, istakao je direktor Kanafija.

„Narednih 45 dana uživaćemo u divnim dekoracijama i sadržaju. Pored programa na otvorenom, i u zatvorenim prostorima Skenderije imaćemo mnogo sadržaja; oragniziramo sajam automobila, izložbu životinja i dječiji svijet i mnogo drugog. To ovu manifestaciju čini jedinstvenom. Zahvaljujem se posebno komapniji BH Telecom koja je prepoznala ovaj projekat i partnerski ga podržala.“, istakao je gosp. Amel Kapo, direktor KJP Centra Skenderija.

Direktorica Turisticke zajednice g. Azra Dzigal smatra da je ovo dodatni sadržaj za turiste i svakako da je turistička zajednica prepoznala i podržala ovaj projekat.

Zimskom čarolijom na SkenderijiKJP Centar Skenderija započinje obilježavanje jubilarnih pet decenija postojanja, od osnivanja  ovog najvećeg  kulturno-sportskog i privrednog  kompleksa u Bosni i Hercegovini.

Sa planiranom kampanjom „50 godina zajedno“ građani Sarajeva i Bosne i Hercegovine će se podsjetiti da je Skenderija dala i daje značajan doprinos razvoju masovnog i kvalitetnog sporta, da je bila mjesto rađanja sportskih klubova, kada je, u pojedinim sportovima, dosegnut evropski i svjetski nivo.Takođe i da je Skenderija postojano izgrađivala kvalitetne temelje kulturnog života Grada Sarajeva i šire, bogateći ga za svjetske  poznate i priznate kulturne manifestacije, te stoga Skenderija zasigurno predstavlja mjesto koje  afirmiše  i pomaže  napore mladih ljudi koji žele da svoje znanje i volju ulože u razvitak urbanog koncepta življenja. 

Uz čestitke Skenderiji povodom 50.godišnjice postojanja, nadamo se da će klizalište na ledu na oko 1200m2 prostora platoa Skenderija, uz bogat kulturno – zabavni sadržaj  za djecu i odrasle tokom narednih 45 dana biti mjesto najboljeg raspoloženja i druženja u gradu!