JAVNI OGLAS za prijem pripravnika radi obučavanja za samostalan rad u Direkciji Bihać

  

 

          59. Tehničar za pristupne mreže, SSS – 2 (dva) izvršioca u Službi za pristupne mreže i terminalnu opremu Sektora za tehničku podršku Direkcije Bihać Dioničkog društva BH Telecom Sarajevo, radi obučavanja za samostalan rad, u trajanju od 6 (šest) mjeseci

 

          68. Stručni saradnik, VSS – 1 (jedan) izvršilac u Službi za pristupne sisteme, Sektora za tehničku podršku Direkcije Bihać Dioničkog društva BH Telecom Sarajevo, radi obučavanja za samostalan rad u trajanju od 12 mjeseci

 

I.                     Opšti uslovi:

       

 Da je kandidat državljanin Bosne i Hercegovine

          Da kandidat ima opštu zdravstvenu sposobnost za obavljanje poslova navedenog radnog mjesta (samo kandidati koji budu izabrani dužni su dostaviti ljekarsko uvjerenje o opštoj zdravstvenoj sposobnosti).

 

II.                    Posebni uslovi:

Za radno mjesto 59. Tehničar za pristupne mreže

          SSS- završena elektrotehnička škola- elektroničar telekomunikacija, računarske tehnike i automatike, elektronike i energetike

          Bez radnog iskustva na poslovima srednje stručne spreme (IV stepena stručne spreme)

Za radno mjesto 68. Stručni saradnik

          VSS- završen Elektrotehnički fakultet-smjer telekomunikacije; AIE, informatika; Fakultet za saobraćaj i komunikacije- odsjek Komunikacije- smjer komunikacijske tehnologije i kompjuterske i informacijske tehnologije; Tehnički fakultet- odsjek elektrotehnički

          Bez radnog iskustva na poslovima visoke stručne spreme (VII stepena stručne spreme)

 

III.                  Uz prijavu na oglas potrebno je priložiti slijedeće dokumente (original ili ovjerena kopija):

          Biografija sa adresom i kontakt telefonom,

          Izvod iz matične knjige rođenih,

          Uvjerenje o državljanstvu,

          Diploma ili drugi dokument o sticanju traženog stepena stručne spreme,

          Dokaz da nema radno iskustvo na poslovima srednje stručne spreme IV stepena, odnosno visoke stručne spreme VII stepena (potvrda-uvjerenje PIO/MIO da nije registrovan u podacima matične evidencije PIO/MIO, zaključno sa danom objave oglasa ili potvrda-uvjerenje Poreske uprave o istom).

Kandidati koji imaju ostvaren radni staž ili su još uvijek u radnom odnosu, činjenicu nepostojanja radnog staža u struci sa srednjom stručnom spremom (za radno mjesto 59.), odnosno sa visokom stručnom spremom (za radno mjesto 68.) nakon sticanja iste, dokazuje slijedećom dokumentacijom:

 – Uvjerenje iz PIO/MIO o radnom stažu, uz dešifraciju školske spreme i zanimanja ili uvjerenje Poreske uprave o istom.

Napomena

 

1. Izvod iz matične knjige rođenih i Uvjerenje o državljanstvu kandidati sa teritorije Federacije BiH dužni su dostaviti na obrascima koji su u pravnom prometu Federacije BIH od 17.06.2013. godine.

 

2. Izvod iz matične knjige rođenih i Uvjerenje o državljanstvu kandidati sa teritorije Republike Srpske i Brčko Distrikta trebaju dostaviti na obrascima koji su u pravnom prometu na tim teritorijama.

Ukoliko na obrascima nema naznake da su bez roka važenja, isti ne mogu biti stariji od 6 mjeseci.

 

 

IV.                 Za podnošenje prijava Javni glas je otvoren 15 dana od dana objavljivanja u dnevnim listovima. Sa kandidatima za koje se utvrdi da formalno pravno ispunjavaju uvjete i uđu u uži izbor obavit će se intervju.

 

 

Prijave sa dokazima o ispunjavanju uslova traženih oglasom mogu se dostaviti neposredno na protokol Direkcije Bihać Dioničkog društva BH Telecom Sarajevo ili putem pošte na adresu:

 

Dioničko društvo BH Telecom Sarajevo

Sa naznakom ”Prijava na javni oglas (59. tehničar za pristupne mreže-pripravnik / 68. Stručni saradnik-pripravnik) – ne otvarati”

Ul. Bosanska br. 5

77 000 Bihać

                                                                                                                                                                                               

Neblagovremene i nepotpune prijave neće se razmatrati.

Priložena dokumentacija neće se vraćati.