Novi filmovi i serije u Moja TV Flix videoteci

Predstavljamo vam novih 15 filmskih naslova kojima je MojaTV Flix videoteka obogaćena u decembru: A Gang Story (Les Lyonnais), Baby Bumps, Bamse and the City of Thieves, Best Offer (La Migliore Offerta), Expecting, Guardians of the Tomb, Hungry Hearts, Justice, Now Add Honey, Other Plans, Revolt, Secret of Arkandias, The Assassin, City of Tiny Lights, Do Not Disturb (Une heure de tranquillite).

Ovaj put za vas izdvajamo sljedeće filmove:

THE BEST OFFER / LA MIGLIORE OFFERTA – NAJBOLJA PONUDA

Najbolja ponuda osvojila je ukupno 25 filmskih nagrada i 26 nominacija!

Gospodar posjeda. Zločin opsesije…

Virgil Oldman obrazovan je i usamljen čovjek, čija je nesklonost interakciji s drugima, a posebno ženama, istovjetna nepogrešivoj opsesiji koju prenosi na svoj posao trgovca umjetninama. Nikad nije blizak ni sa kim, čak ni sa svojim jedinim prijateljem Robertom – mladim i vještim restauratorom mehaničkih naprava iz bilo kojeg perioda. Kad navrši 63 godine, Virgil prima telefonski poziv od mlade žene koja želi da se on pozabavi nekim porodičnim umjetninama. Kad dođe pogledati djela u dogovoreno vrijeme, ona se ne pojavi niti je prisutna prilikom popisivanja, prevoza i restauracije. Po ko zna koji put, Virgil dolazi u napast da se povuče iz te cijele zbrke, ali tajanstvena žena koja živi u vlastitom svijetu opsesija, uvijek ga iznova uvjeri da nastavi s poslom. Robert ga korak po korak navodi kako osvojiti srce mlade i plahe žene pa se Virgil nađe u zagonetnoj igri punoj strasti koja će zauvijek izmijeniti njegov tmurni život.

 A GANG STORY / LES LYONNAIS – PRIČA O BANDI

Nominiran za César Awards, France 2012., priča o jednoj zloglasnoj bandi i životu poslije nje…

Nakon odrastanja u siromašnom ciganskom taboru, Edmond Vidal, alias Momon, zadržao je osjećaj za porodicu i porijeklo na koje je ostao ponosan. No, više od svega, održao je prijateljstvo sa Sergeom Suttelom, s kojim je prvi put otkrio život iza rešetaka zbog krađe trešanja. Dvojac se kasnije upleo u organizovani kriminal. Tim koji su osnovali, bandu „Les Lyonnais“, učinio ih je najozloglašenijim naoružanim pljačkašima ranih sedamdesetih. Njihov uspon završio je 1974.g. spektakularnim uhićenjem. Danas, kad mu se bliži 60 godina, Momon bi htio zaboraviti taj dio svog života. Pronašao je mir u „mirovini“.  Brižan je prema supruzi Janou, koja je propatila tokom aktivnih godina bande, i prema svojoj djeci i unucima koji poštuju ovog jednostavnog, mudrog i dobrodušnog čovjeka. Ali, onda se pojavi Serge Suttel, koji se nije odrekao ničega iz svoje prošlosti.

HUNGRY HEARTS – GLADNA SRCA

Na venecijanskoj MOSTRI 2014. film je osvojio 4 nagrade i jednu nominaciju. Uz to je odvojio još 3 nagrade i 18 nominacija.

Amerikanac Jude (Adam Driver) i Italijanka Mina (Alba Rohrwacher) zaljube se u New Yorku, vjenčaju i dobiju dijete. No trudnoća ugrožava njihov odnos, budući da je Mina opsjednuta čistoćom i nema povjerenja u modernu medicinu. Mina se u trudnoći ne hrani pravilno, čime izaziva nestanak plodne vode. Kad započnu trudovi, Mina inicira rođenje u kadi, ali nakon nekoliko sati beba doživljava stres i Jude ju protivno njezinoj volji  vozi u bolnicu. Kad se beba rodi, Mina je stavlja na vegansku ishranu, što uznemirava Judea. Situacija postaje sve gora kada Mina ide tako daleko da djetetu daje antinutritivno ulje samo zato jer mu je Jude dao meso. Njihov se odnos nastavlja narušavati, što ugrožava život i dobrobit djeteta.

 

THE ASSASIN – UBICA

Nominiran za 1 BAFTA filmsku nagradu, 30 drugih nagrada i 61 nominacija!

Ljubav jedne ubice… može li preživjeti?

U 9. vijeku, u Kini, 10-godišnja generalova kći Nie Yinniang oteta je ocu i predana opatici koja je upoznaje sa borilačkim vještinama i pretvara je u izvrsnog ubicu, čiji je zadatak eliminirati okrutne korumpirane lokalne namjesnike. Kako je jednom prilikom podbacila, gospodarica je šalje nazad u svoju domovinu, s nalogom da ubije svog zaručnika, rođaka koji se nalazi na čelu najveće nezavisne vojne regije u sjevernoj Kini. Nakon 13 godina u egzilu, mlada se žena mora suočiti sa svojim roditeljima, uspomenama i dugo potiskivanim osjećajima. Robinja zapovijedi svoje gospodarice, Nie Yinniang mora izabrati – žrtvovati čovjeka kojeg voli ili napustiti sveti put pravednog ubice.

 

BAMSE AND THE CITY OF THIEVES – BAMSE I GRAD LOPOVA

 

Bamse, Skočko i Roško moraju spasiti bakicu od zločestog Ranka Lisca. On je oteo bakicu da bi je spriječio da za Bamsea napravi medeni napitak – od kojeg Bamse postaje najsnažniji medvjed na svijetu.

Bamse i njegovi prijatelji kreću na opasni put kroz Trolovsku šumu u Grad lopova.

 

 

Sa novim filmovima u Moja TV Flix videoteci trenutno je dostupno preko 322 filmska naslova za vrhunsko uživanje. Svi filmovi su dostupni za gledanje neograničen broj puta tokom mjeseca.

Aktivacija Moja TV Flix videoteke je jednostavna:

Pronađite u TV meniju opciju “ Aktivacija usluga“ i odaberite Moja TV Flix i uživajte u vrhunskim filmskim naslovima za samo 2,50 KM mjesečno ( sa PDV-om).

Moja TV uvijek bolja i bogatija.