BH Telecom u središtu humanitarne akcije: Pomoć za poplavljena područja u BiH

Velika humanitarna večer pod nazivom “Za naše ljude” emitovana je sinoć u direktnom prijenosu na TV Nova i N1. Akcija je organizovana u saradnji s Udruženjem Pomozi.ba čiji je BH Telecom dugogodišnji partner, s ciljem pomoći stanovništvu pogođenom nedavnim poplavama u Bosni i Hercegovini. BH Telecom je odigrao ključnu ulogu u tehničkoj i administrativnoj realizaciji ove akcije, pokazujući još jednom svoje nesebično zalaganje za društveno odgovorne projekte, posvećenost humanitarnim akcijama i solidarnost sa zajednicom.

Više od 30 članova BH Telecom stručnih timova bilo je aktivno uključeno u organizaciju i osiguranje tehničke podrške koja je omogućila besprijekorno funkcionisanje telefonskih linija putem kojih su građani iz cijele zemlje, koristeći usluge svih telekom operatera, mogli pozivati studio i donirati sredstva. Naši timovi su u rekordnom roku, od manje od 48 sati, osigurali da sve funkcioniše besprijekorno – od uspostave telefonskih linija do tehničke podrške na licu mjesta.

Humanitarna večer okupila je više od 100 javnih ličnosti, sportista, kulturnih radnika i intelektualaca iz BiH i regije, koji su direktno odgovarali na telefonske pozive gledatelja. Svaki poziv predstavljao je direktnu donaciju za pomoć poplavljenim područjima putem Udruženja Pomozi.ba, koje je već aktiviralo humanitarni broj 17039, dostupan svim korisnicima BH Telecom mreže i ostalih operatera.

Ova akcija pokazala je snagu zajedništva i solidarnosti građana BiH, a BH Telecom je još jednom potvrdio svoju predanost podršci humanitarnim aktivnostima i pomaganju zajednici u trenucima kada je to najpotrebnije.

“Za naše ljude” – BH Telecom, ponosni partner i podrška zajednici