Mirzet Duran: Bez podrške BH Telecoma, ne bi bilo većine sportova u BiH

Brojni zaposlenici  BH Telecoma zajedno sa v.d. generalnog direktora Amelom Kovačevićem u poslovnoj zgradi kompanije upriličili su svečani doček dugogodišnjem reprezentativcu BiH u sjedećoj odbojci i kolegi Mirzetu Duranu povodom osvojene srebrne medalje na nedavno završenim Paraolimpijskim igrama u Parizu.

Podsjetimo, naši Zlatni ljiljani su u finalnoj utakmici poraženi od selekcije Irana.

Iako je po zvaničnoj statistici najbolji svjetski igrač upravo Duran, naš reprezentativac je ovoga puta ostao bez nagrade za MVP-a, koja je dodijeljena odbojkašu Irana.

Ipak, mjesta razočarenju nema.

„Iranci su i ovoga puta bili glavna prepreka. Oni su profesionalci. Cijelu godinu treniraju po kampovima“, ističe Duran.

Snaga, upornost i sportski duh godinama karakerišu našu reprezentaciju u sjedećoj odbojci. Tim odlikama se vodi i Mirzet Duran.

„Naslijedio sam uspjeh od prethodne, poslijeratne generacije. I uz pomoć BH Telecoma, bez čije podrške ne bi bilo većine sportova u BiH. Zahvaljujem se Upravi i rukovodstvu koji nam to omogućavaju“, riječi su našeg reprezentativca.

Duran kaže da je neopisiv osjećaj nastupati za svoju zemlju na Igrama.

„Fantastična je atmosfera. Svaku utakmicu igramo pred oko 4.000 do 5.000 ljudi. Viori se vaša zastava, čitav svijet vas gleda, svi vam se dive… A, u finišu, slijedi ispunjenje sna svakog sportaša – osvajanje medalje na Paraolimpijadi“, sa zadovoljstvom će Duran.

Kovačević: Počastvovani smo što imamo kolegu poput Mirzeta

Direktor Kovačević je naglasio da je kolektiv BH Telecoma počastvovan što ima kolegu – vrhunskog sportaša, koji donosi medalje i promoviše vrijednosti za koje se zalaže i BH Telecom.

„Podržavamo sve dobre priče u BiH, predstavljajući tako na najbolji način i našu državu u svijetu“, poručio je Kovačević.

Na kraju ugodnog razgovora, direktor je reprezentativcu Duranu uručio simbolični poklon u vidu mobilnog telefona uz želju da mu samo dobre vijesti putuju njegovim signalom.

Podsjećamo na imena i prezimena bh. srebrnih igrača iz Pariza: Ismet Godinjak, Adnan Manko, Stevan Crnobrnja, Armin Šehić, Asim Medić, Mirzet Duran, Nizam Čančar, Dževad Hamzić, Edin Dino, Safet Alibašić, Sabahudin Delalić (kapiten) i Ermin Jusufović, na čelu sa selektorom Ifetom Mahmutovićem i njegovim asistentima Ejubom Mehmedovićem i Nedžadom Salkićem.

Našem Mirzetu i svim reprezentativcima želimo još puno sportske sreće i medalja na svjetskim takmičenjima!

U videu ispod pogledajte atmosferu sa dočeka i dio razgovora između direktora Amela Kovačevića i reprezentativca BiH Mirzeta Durana.

 

Moja priča. BH Telecom