Završena najbolja filmska priča: BH Telecom „Partner kao iz filma“ 30. SFF-a

Najveći filmski događaj u Bosni i Hercegovini, ali i u regionu, Sarajevo Film Festival održavao se ove godine po trideseti put, a BH Telecom je bio ponosni tehnološki partner i glavni sponzor najbolje filmske priče u regionu.

Brojni uspješni projekti i besprijekorna organizacija iz godine u godinu svim posjetiocima omogućavaju najbolje festivalsko iskustvo.

U BH Telecomu smo ponosni na sve sve realizovane priče i ove, kao i prethodnih godina.

Na Festivalu je prikazano više od 250 najkvalitetnijih filmova cijelog svijeta, uz gostovanje proslavljenih režisera i glumaca te više nego raspoloženu publiku i posjetioce.

BH Telecom je i ove godine svoje partnerstvo sa SFF-om obilježio brendiranjem festivalskih ulica, tramvajskih stajališta i drugih gradskih lokacija, kao i brojnim atraktivnim sadržajima koji su realizovani u okviru posebne promotivne kampanje „Moje Sarajevo. Moja priča.“

BH Telecom je bio i tehnološki partner festivala obezbjedivši sedam wi-fi lokacija u centralnom dijelu Sarajeva i jednu u Mostaru za surfanje i praćenje svih aktuelnosti sa autentičnog festivalskog tepiha.
Za vrijeme spektakularnog događaja, kroz različite specijalne aktivnosti, predstavili smo ovogodišnju promotivnu kampanju pod nazivom „Partner kao iz filma“.

S ulaganjima od 30 miliona KM u bh. kinematografiju, BH Telecom se etablirao kao jedan od vodećih producenata u zemlji, dajući značajan doprinos razvoju filmske industrije i zadovoljstvu korisnika koji na taj sadržaj imaju ekskluzivno pravo.

Ove godine na festivalu smo premijerno predstaviti četiri serije u produkciji BH ContentLab platforme: „Komar“, kreatora Timura Makarevića, Kotlina 2“, kreatora Danisa Tanovića i Amre Bakšić Čamo, 2. sezonu „Princ iz Eleja“, kreatora Elme Tataragić, Dušana Vranića, Enesa Zlatara i Amre Bakšič Čamo, u režiji Alena Šimića i 3. sezonu serije „Tender“, autora Srđana Vuletića.

Druge dvije serije iz naše produkcije osvojile su 10 nagrada „Srce Sarajeva“: „Znam kako dišeš“ (sedam) i „Princ iz Eleja“ (tri), zbog čega smo iznimno ponosni.

Kao koproducent, BH Telecom je ove godine u Metalcu bio domaćin premijere novog filma „GYM“ režisera Srđana Vuletića. Također, na istom mjestu i koprodukciji BH Telecoma je prikazano i novo filmsko ostvarenje Danisa Tanovića „Nakon ljeta“, koje je i zvanično otvorilo jubilarni 30. Sarajevo Film Festival.

Pokloni i nagrade za posjetioce, „Zvijezda dana“ za čarobne filmske momente i specijalni program na MY TV

BH Telecom je svih osam festivalskih dana korisnicima Moja TV usluge na MY TV kanalu uživo prikazivao dešavanja sa festivalskih lokacija, ukupno po dva i po sata dnevno festivalskog TV programa, sa live prilozima, intervjuima i snimcima atmosfere sa Festivalskog trga, izjavama poznatih ličnosti, dešavanjima sa crvenog tepiha, prilozima sa eventa BH Telecoma i nagradnih izvlačenja. Naš festivalski studio je posjetio i legendarni američki glumac i režiser John Turturro.

BHTELECOM.BA/SFF je za vrijeme festivalskih dana bila centralno mjesto za plasman svih informacija, akcija, materijala i digitalnih sadržaja vezanih za 30. Sarajevo Film Festival.

Svi posjetioci pagode BH Telecoma na Festivalskom trgu bili su u mogućnosti svakodnevno osvajati vrijedne nagrade u memory izazovu.

I ove godine imali ste priliku doživjeti zvjezdane, glam trenutke učešćem u posebnom projektu „Zvijezda dana“.

U organizaciji BH Telecoma, u sklopu 30. Sarajevo Film Festivala, BH Telecom je bio domaćin dva Masterclassa na kojima su predavali režiseri Danis Tanović i Timur Makarević.

Projekcije i ove godine u Mostaru

Petu godinu zaredom Mostarci i svi gosti grada na Neretvi mogli su uživati u festivalskom programu.
Filmovi iz programa 30. Sarajevo Film Festivala bili su prikazivani u kinu na otvorenom – u BH Telecom Ljetnom kinu Mostar (plato Plaza Centra).

Ove godine smo jednom od partnera SFF-a, Porcheu Sarajevo, ustupili korištenje naše električne punionice, prateći i na taj taj način ESG standarde.

Na kraju, pozivamo vas još jednom da posjetite najmoderniji BH Telecom Showroom u ulici Branilaca Sarajeva br. 25, koji je za festivalske dane brojnim našim korisnicima i turistima ponovo otvorio svoja vrata.

Moje Sarajevo. Moja priča.

BH Telecom