2. sezona serije „Kotlina“ iz produkcije BH ContenLaba večeras u Cineplexxu

“Kotlina” je kriminalistička serija čiji su kreatori Danis Tanović i Amra Bakšić Čamo, a karakteriše je vrhunska produkcija, zanimljiva radnja i ekipa izvanrednih bh. glumaca.

Druga sezone serije Kotlina počinje godinu dana nakon završetka prve sezone. U Historijskom muzeju, ispod spomenika Josipu Brozu Titu, pronađeno je tijelo zeničkog rudara. Sve upućuje na samoubistvo. Inspektor Mido Zec odlučuje da provjeri detalje, što ga vodi u Zenicu, njegov rodni grad. Zenička policija nema problem sa kolegom iz Sarajeva, ali viša inspektorica Vera ima. Viši inspektor Edib Pašić prima nagradu za riješeni slučaj Hagade, ali ceremoniju prekida dojava o bombi. U Sarajevo dolazi i Tanja, Edibova bivša žena, koja na derneku okuplja staru raju – dolazi i Senči, paranoičan i u strahu od osvete Smajlijevih ljudi.

Edib i Mido, u Zenici i Sarajevu, se suočavaju se sa pitanjima koja se na prvi pogled čine jednostavna, no završavaju istražujući ne samo slučajeve već i sami sebe, svoje živote i životne odluke. Pitanja morala, kolektivnog i individualnog, društvene svijesti, budućnsti i pripadanja postavlja druga sezona serije Kotlina.

Prva sezona serije “Kotlina” osvojila je čak šest nagrada Srce Sarajeva za TV serije na 29. Sarajevo Film Festivalu.

Pojekcija je na rasporedu večeras u Cineplexxu s početkom u 21:45 sati.

Moje Sarajevo. Moja priča.

BH Telecom