BH Telecom domaćin „online“ projekcije dokumentarnog filma „Aleja snajpera – Mom bratu“

Pozivamo vas na online projekciju dokumentarnog filma „Aleja snajpera – Mom bratu“ („Sniper Alley – To My Brother“), u sklopu 30. Sarajevo Film Festivala.  Riječ je o Amelu Hodžiću i drugoj djeci koju je Vojska Republike Srpske ubila za vrijeme opsade Sarajeva.

Film je još jedan od načina da se čuje priča o zločinu nad djecom Sarajeva, naročito za publiku koja ne koristi društvene mreže niti čita novinarske tekstove, a kojoj je važno da sazna za događaje tokom opsade glavnog grada BiH.

U filmu se pojavljuje Amelov brat Džemil, koji je javnosti poznat po stranici Sniper Alley. On je već godinama predan herojskoj borbi u širenju istine o opsadi Bosne i Hercegovine. Tog dana je Amel igrao tenis, kada je snajperista počeo pucati. Preminuo je u 16. godini u majčinom naručju. Džemilov život od tog trenutka više nikada nije bio isti.

Pored Džemila, u filmu se pojavljuju bh. glumci Feđa Štukan i Jasenko Pašić, muzičar Alex Elena, zvijezda filma “Miss Sarajevo” Alma Ćatal, novinari Toni Capuozzo, Gigi Riva i Azra Nuhefendić, fotoreporteri Mario Boccia, Enric Marti, Thomas Hurst i mnogi drugi. Film su režirali Cristiana Lucia Grilli i Francesco Toscani

Projekciju „Aleja snajpera – Mom bratu“ po cijeni od 5 KM pratite 18. augusta s početkom u 18:00 sati na ovom linku.

Film je dostupan za gledanje isključivo na teritoriji BiH.  

 

Moje Sarajevo. Moja priča.

 

BH Telecom