BH Telecom „Partner kao iz filma“ 30. Sarajevo Film Festivala

Uz posebno kreiranu kampanju „Moje Sarajevo. Moja priča.“ BH Telecom je partner i sponzor renomiranog 30. Sarajevo Film Festivala od 16. do 23. augusta.

Najznačajniji regionalni filmski i kulturni događaj i ove godine publici će donijeti brojne filmove i okupiti filmske profesionalce iz cijelog svijeta.

BH Telecom je i tehnološki partner festivala obezbjedivši sedam wi-fi lokacija u centralnom dijelu Sarajeva i jednu u Mostaru za bezbrižno surfanje i praćenje svih aktuelnosti sa crvenog bh. ćilima.
Za vrijeme spektakularnog događaja, kroz različite aktivnosti, predstavit ćemo ovogodišnju promotivnu kampanju pod nazivom „Partner kao iz filma“.

S ulaganjima od 30 miliona KM u bh. kinematografiju, BH Telecom se etablirao kao jedan od vodećih producenata u zemlji, dajući značajan doprinos razvoju filmske industrije i zadovoljstvu korisnika koji na taj sadržaj imaju ekskluzivno pravo.

Ove godine na festivalu ćemo premijerno predstaviti četiri serije u produkciji BH ContentLab platforme: „Komar“ kreatora Timura Makarevića, Kotlina 2“ čiji su kreatori Danis Tanović i Amra Bakšić Čamo, 2. sezonu „Princ iz Eleja“, kreatora Elme Tataragić, Dušana Vranića, Enesa Zlatara i Amre Bakšič Čamo, u režiji Alena Šimića i 3. sezonu serije „Tender“, autora Srđana Vuletića.
Naknadno, ova izvanredna serijska ostvarenja moći ćete ekskluzivno pratiti i u programu Moja TV.
Druge dvije serije iz naše produkcije nominovane su za nagradu Srce Sarajeva: „Znam kako dišeš“ i „Princ iz Eleja“, što nam pričinjava dodatnu radost i ponos.

Kao koproducent, BH Telecom je ove godine u Metalcu domaćin premijere novog filma „GYM“ režisera Srđana Vuletića. Također, na istom mjestu bit će prikazano i novo filmsko ostvarenje Danisa Tanovića „Nakon ljeta“ u koprodukciji BH Telecoma.

 

Za korisnike brojni pokloni i nagrade, učešće u „Zvijezda dana“ i specijalni program na MY TV

BH Telecom, kao ponosni sponzor, je i ove godine za sve korisnike i posjetioce Sarajevo Film Festivala pripremio mnoštvo aktivnosti koje će zasigurno uljepšati festivalsku atmosferu u našem gradu!
Na kanalu MY TV na Moja TV omogućit ćemo besplatno gledanje posebnog festivalskog sadržaja koji uključuje veliki izbor odabranih igranih filmova domaće produkcije i kratkometražnih i dugometražnih dokumentarnih filmova. BH Telecom će za svih osam festivalskih dana korisnicima Moja TV usluge na MY TV kanalu uživo prikazivati dešavanja sa festivalskih lokacija, tj. dva i po sata dnevno festivalskog TV programa, sa live prilozima, intervjuima i snimcima atmosfere sa Festivalskog trga, izjavama poznatih ličnosti, dešavanjima sa crvenog tepiha, prilozima sa eventa BH Telecoma i nagradnih izvlačenja. Ovi TV sadržaji će se pripremati u okviru posebnog TV studija na Festivalskom trgu.

 

BHTELECOM.BA/SFF će tokom festivalskih dana biti centralno mjesto za plasman svih informacija, akcija, materijala i digitalnih sadržaja vezanih za 30. Sarajevo Film Festival.

Sve prolaznike Sarajeva pozivamo da posjete pagodu BH Telecoma na Festivalskom trgu i svaki dan učestvuju u vrijednom nagradnom memory izazovu.
I ove godine imate priliku doživjeti zvjezdane trenutke učešćem u projektu „Zvijezda dana“.
Provozajte se, osjetite dio festivalske atmosfere, ufotkajte kul drive fotku, tagujte nas nas na društvenim mrežama i očekujte zanimljive poklone!

U organizaciji BH Telecoma, u sklopu 30. Sarajevo Film Festivala imate priliku učestvovati i na dva Masterclassa čiji će predavači biti režiseri Danis Tanović i Timur Makarević.

Sarajevo Film Festival i ove godine u Mostaru

Petu godinu zaredom Mostarci i svi gosti grada na Neretvi mogu uživati u festivalskom programu.
Filmovi iz programa 30. Sarajevo Film Festivala bit će prikazivani u kinu na otvorenom – u BH Telecom Ljetnom kinu Mostar (plato Plaza Centra).

Na kraju, vrijedi napomenuti da smo ove godine jednom od partnera SFF-a, Porcheu Sarajevo, ustupili korištenje naše električne punionice, prateći i na taj taj način ESG standarde.

Svakako, ne zaboravite posjetiti i ponovno otvoreni najmoderniji BH Telecom Showroom preko puta Festivalskog trga, u ulici Branilaca Sarajeva br. 25. Dobro došli ste da doživite vrhunsko korisničko iskustvo!

Sve naše aktivnosti pratite na web stranici i društvenim mrežama.
Posjetite nas na Festivalskom trgu, družite se s nama i osvojite vrijedne nagrade!
Uživajte u magičnim sarajevskim filmskim danima i noćima!

Moje Sarajevo. Moja priča .
BH Telecom