Hit filmovi i serije koje u julu stižu na HBO kanale

Navedeni programi će se prikazivati na kanalima HBO, HBO 2 i HBO 3 u okviru programske ponude Moja TV

 PREMIJERE NOVIH SERIJA:

OŠTRI PREDMETI (Sharp Objects)

Premijera 9. jula u 20.00 h na HBO-u

Ponedjeljkom nova epizoda u 20.00 h na HBO-u

Glume: Amy Adams, Patricia Clarkson, Chris Messina, Eliza Scanlen, Matt Craven

Ova serija od osam epizoda temelji se na istoimenom romanu Gillian Flynn i prati novinarku Camille Preaker (Amy Adams) koja se vraća u svoj rodni gradić da izvještava o ubitvima dviju mladih djevojki. Pokušavajući posložiti psihološku slagalicu iz svoje prošlosti, i previše se poistovjećuje s mladim žrtvama.

 

SLAVNA I ZALJUBLJENA (Famous In Love)

Premijera 11. jula u 21.00 h na HBO 3

Srijedom nova epizoda u 21.00 h na HBO 3

Glume: Bella Thorne, Charlie DePew, Georgie Flores, Carter Jenkins, Niki Koss

Serija „Slavna i zaljubljena“ temelji se na romanu Rebecce Serle. Glavna je junakinja obična studentica Paige (Bella Thorne) koja se proslavi nakon audicije za glavnu ulogu u holivudskom blockbusteru. Paige se mora naučiti snalaziti u svom novom životu prepunom slavnih i s nevjerovatnom hemijom sa svojom dvojicom kolega iz filma, a otkriva koje su pozitivne i negativne strane života nove najpopularnije djevojke u gradu.

 

UBIJANJE EVE IV (Killing Eve)

Premijera 1. jula u 21.00 h na HBO 3

Nedjeljom nova epizoda u 21.00 h na HBO 3

 

Glume: Jodie Comer, Sandra Oh

 

Temeljena na novelama Lukea Jenningsa, „Ubijanje Eve“ prati Villanelle (Jodie Comer), psihopatske plaćene ubojice, te Eve (Sandra Oh), žene koja je dobila zadatak da je pronađe i uhvati. Eve je pametna operativka sigurnosne službe kojoj je dosadno i čiji uredski posao ne ispunjava njezina maštanja o bivanju špijunkom. Villanelle je otmjena, talentirana ubojica koja voli luksuz koji joj njezin nasilni posao pruža. Ove dvije izrazito inteligentne žene, podjednako opsjednute jedna drugom, direktno se sukobljavaju u epskoj igri mačke i miša. Serija je opisana kao spoj brutalne nestašnosti i patosa s britkim humorom, originalnošću i riskantnom akcijom.

 

LOŠE BANKE (Bad Banks)

Premijera 1. jula u 21.45 h na HBO 3

Nedjeljom nova epizoda u 21.45 h na HBO 3

Glume: Paula Beer, Barry Atsma, Désirée Nosbusch, Albrecht Schuch, Mai Duong Kieu

 

Nakon što je nepravedno otpuštena iz Crédit Internationala, prestižne investicijske banke u Luksemburgu, talentirana mlada investicijska bankarica Jana Liekam dobije ponudu za posao iz snova u Frankfurtu pod paskom istaknutog Gabriela Fengera, šefa investicijskog bankarstva u Deutsche Investu. Odjednom, Jana ne samo da treba odustati od posla nego i ostaviti za sobom svog dečka i njegovu petogodišnju kćer. Iako Jana brzo uspijeva impresionirati Fengera i njegov tim svojim strastima i ambicijama, prekasno shvaća da je Christelle Leblanc, njezina bivša šefica u Crédit Internationalu, potajno povlačila veze i manipulirala Janom u svoju korist. Uskoro, Jana se nađe rastrgana između novih obveza i Leblancine neumoljive ucjene... Hoće li ona i njezina karijera preživjeti ovu nemilosrdnu igru moći?

 

MLADI SHELDON (Young Sheldon)

Premijera 15. jula u 11.15 h na HBO 3

Po tri nove epizode svake nedjelje na HBO 3

Glume: Iain Armitage, Zoe Perry, Lance Barber, Montana Jordan, Raegan Revord

 

Za devetogodišnjeg Sheldona Coopera nije lako odrastati u istočnom Teksasu. Biti genijalan um kakav se rađa jedanput u generaciji, sposoban za naprednu matematiku i znanost, nije uvijek korisno u zemlji gdje kraljuju američki nogomet i crkva. I dok se ranjivi, daroviti i pomalo naivni Sheldon nosi sa svijetom, njegova vrlo normalna obitelj mora pronaći način da se nose s njim. Njegov otac George pokušava se snaći kao srednjoškolski trener američkog nogometa i kao otac dječaka kojeg ne razumije. Sheldonova majka Mary žestoko štiti i odgaja svog sina u gradu u koji se on jednostavno ne uklapa. Sheldonov stariji brat Georgie trudi se najbolje što može u srednjoj školi, ali teško je biti kul kad pohađaš iste predmete kao tvoj čudni 9-godišnji brat. Naposljetku, tu je Sheldonova sestra blizanka Missy koja katkad zamjera što Sheldon dobiva svu pozornost, ali također ostaje jedina osoba koja Sheldonu može pouzdano reći istinu. Tijekom deset godina u „Teoriji velikog praska“ publika je upoznala legendarnog, ekscentričnog i nevjerovatnog Sheldona Coopera. Ova humoristična serija daje nam priliku da se upoznamo s njim u djetinjstvu kada tek kreće na svoj nevini, nespretni i nadobudni put prema čovjeku kojim će postati.

 

NOVE EPIZODE HIT SERIJA:

 

KRIPTON (Krypton)

Premijera 5. jula u 20.00 h na HBO-u

Utorkom nova epizoda u 20.00 h na HBO-u

Glume: Cameron Cuffe, Georgina Campbell, Shaun Sipos, Elliot Cowan, Ann Ogbomo

 

Radnje smještene dvije generacije prije uništenja Supermanova matičnog planeta, KRIPTON prati Seg-Ela, djeda legendarnog Čovjeka od Čelika – čija je Kuća El izopćena i osramoćena. Dok je vodstvo Kriptona u raspadu, Seg-El susretne vremenskog putnika sa Zemlje Adama Strangea koji ga upozori da mu nije ostalo puno vremena da izbavi svoj voljeni svijet iz haosa. Boreći se kako bi vratio čast svojoj obitelji i zaštitio svoje voljene, Segu je također povjereno da zaštiti budućnost svog nasljeđa – sudbinu koja će doživjeti rođenje najvećeg superjunaka svih vremena. Prva sezona KRIPTONA prati Segov uspon od obespravljenog mladića, zarobljenog u životu bez budućnosti i nade, do legendarnog junaka sazdanog iz istoga kalupa kao i njegov unuk. Sega na akciju potakne dolazak Adama Strangea koji je doputovao s današnje Zemlje kako bi ga upozorio na podmuklu zavjeru koja će promijeniti prošlost i spriječiti rođenje posljednjeg sina Kriptona – zavjeru za koju vjeruje da ju je organizirao superzlikovac Brainiac.

 

NASLJEĐE (Succession)

Ponedjeljkom nova epizoda u 21.00 h na HBO-u

Glume: Brian Cox, Jeremy Strong, Hiam Abbass, Sarah Snook, Kieran Culkin

 

Obitelj Roy – Logan i njegovo četvero djece – upravlja jednim od najvećih konglomerata medija i zabave na svijetu. NASLJEĐE prati njihove živote dok razmišljaju što ih čeka u budućnosti kada se njihov ostarjeli otac počne povlačiti iz firme. Radnje smještene u New York, NASLJEĐE istražuje teme moći, politike, novca i obitelji. Logan Roy, tvrd, moćan, ostarjeli patrijarh šef je Waystar Roycoa, obiteljski kontroliranoga međunarodnoga medijskoga konglomerata. U braku je s trećom suprugom, Marciom, privrženom i impresivnom partnericom. Kendall Roy, Loganov najstariji sin iz drugog braka, trenutačno je predsjednik ogranka u firmi i njegov nasljednik. Roman Roy, Kendallov mlađi brat, Loganov je otvoren, zabavan sin koji više ne radi u Waystaru. Siobhan „Shiv“ Roy, Loganova jedina kći i najmlađe dijete, gradi karijeru u politici. Connor Roy, Loganov najstariji sin i jedino dijete iz prvog braka, živi neovisno od obitelji u New Mexicu. Napetosti rastu kad se Loganov rođendan svede na borbu za prevlast između oca i sina te između braće i sestre. Royeva djeca suočavaju se s teškim izborom dok se sukobljavaju oko kontrole nad tvrtkom i odanosti obitelji.

 

PROTUUDAR V (Strike Back V)

Petkom nova epizoda u 21.00 h na HBO-u

Glume: Warren Brown, Daniel MacPherson, Roxanne McKee, Alin Sumarwata, Corey Johnson

 

Utemeljen na istoimenom romanu Chrisa Ryana, „Protuudar“ prati doživljaje Odjela 20, elitne protuterorističke jedinice koja diljem svijeta zaustavlja potencijalne prijetnje, često iza neprijateljskih linija. U novoj sezoni vidjet ćemo kako se odbačeni i raspušteni program Odjela ponovno obnavlja kako bi se ušlo u trag zloglasnom teroristu koji je na brutalan način pobjegao iz zatvora. Kao tajni vojni obavještajci na visokorizičnim operacijama, uskrsnuta jedinica kreće u ubojitu potjeru koja će razotkriti golemu mrežu međunarodnih kriminalnih aktivnosti. Dok tim putuje Bliskim istokom i Evropom, otkriva smrtonosnu zavjeru koja bi se mogla pokazati prevelikim zalogajom za njih te zauvijek promijeniti lice suvremenog ratovanja. Kad Omair Idrisi, nemilosrdni terorist zatvoren u Siriji, pobjegne nakon zasjede u blizini jordanske granice, tajna britanska protuteroristička jedinica, Odjel 20 ponovno se oformi kako bi ga dognala. Opremljeni najnovijom tehnologijom, novi članovi tima O20 – narednik Samuel Wyatt, narednik Thomas „Mac“ McAllister, satnica Natalie Reynolds i skupnica Gracie Novin – putuju u Libiju namjerivši se na saudijskog princa koji ima veze s Idrisijem i njegovu otpadničku britansku suprugu Jane Lowry.

 

PRELJUB IV (The Affair)

Utorkom nova epizoda u 20.45 h na HBO-u

Glume:                Dominic West, Ruth Wilson, Joshua Jackson

 

Istodobno duboko opažajuća i intrigantno nedefinirana serija „Preljub“ istražuje emocionalne učinke izvanbračne veze. Noah je njujorški profesor i romanopisac u usponu sa ženom s kojom je u braku 20 godina i četvero djece. Alison je mlada konobarica i supruga iz Montauka na kraju Long Islanda koja pokušava obnoviti svoj život nakon tragedije. Provokativna drama odvija se odvojeno iz više perspektiva rabeći različito, neobjektivno pamćenje svakog lika kako bi ispričala priču.

 

 

SLUŠKINJINA PRIČA II (The Handmaid's Tale II)

Petkom nova epizoda u 20.00 h na HBO-u                         

Glume: Elisabeth Moss, Joseph Fiennes, Yvonne Strahovski, Samira Wiley, Max Minghella

 

Adaptacija klasičnog romana Margaret Atwood, „Sluškinjina priča“ govori o životu u distopiji Gileada, totalitarnog društva u nekadašnjim Sjedinjenim Američkim Državama. Suočeni s ekološkom katastrofom i oštrim padom nataliteta, Gileadom vlada izopačeni fundamentalizam u svom militariziranom „povratku tradicionalnim vrijednostima”. Kao jedna od rijetkih preostalih plodnih žena, Offred (Elisabeth Moss) je Sluškinja u Zapovjednikovu kućanstvu, jedna iz kaste žena prisiljenih na seksualno ropstvo u posljednjem očajničkom pokušaju da se svijet ponovno napuči. Emmyjem nagrađena dramska serija vraća se s drugom sezonom koja se vrti oko Offredine trudnoće i njezine trajne borbe da oslobodi svoje buduće dijete iz distopijskih užasa Gileada. „Gilead je u tebi“, omiljena je uzrečica tete Lydije. U drugoj sezoni Offred i svi naši likovi borit će se protiv ove mračne istine – ili joj podleći.

 

MARATONI SERIJA

WESTWORLD II (Westworld II)

Maraton druge sezone 14. jula od 19.20 h na HBO 3

Glumci: Evan Rachel Wood, Anthony Hopkins, Ed Harris, James Marsden, Thandie Newton

 

Izvršni producenti Lisa Joy, Jonathan Nolan i J. J. Abrams donose ovu mračnu odiseju o osvitu umjetne svijesti i evoluciji grijeha. Westworld je ambiciozna i vrlo maštovita dramska serija koja uzdiže koncept pustolovine i potrage za uzbuđenjima na novu, krajnje opasnu razinu. U futurističkom fantastičnom parku poznatom kao Westworld skupina androidnih „domaćina“ odstupa od dobro planiranih skripti svojih programera k uznemirujućem obliku aberantnog ponašanja. Serija je inspirirana filmom iz 1973. koji je napisao i režirao Michael Crichton („Jurski park“).

 

SIRENA (SIREN)

Maraton cijele sezone 21. jula od 21.00 h na HBO 3

Sve epizode dostupne su na HBO GO-u

Glume: Alex Roe, Eline Powell, Fola Evans-Akingbola, Ian Verdun, Rena Owen

 

Drama „Sirena“ sa svojih deset epizoda vodi nas u Bristol Cove – priobalni gradić poznat po legendi da je nekoć bio dom sirena. Kada dolazak tajanstvene djevojke dokaže istinitost ove predaje, bitka između čovjeka i mora dobiva brutalan obrat dok se ova grabežljiva bića vraćaju kako bi vratili svoje pravo na ocean. U seriji glume Alex Roe kao Ben, bistri morski biolog kojeg privuče Ryn, tajanstvena nova djevojka u gradu koju igra Eline Powell, a koja je čudna mlada žena s dubokom mračnom tajnom. Fola Evans-Akingbola glumi Maddie, također morsku biologinju koja radi s Benom i vrlo je sumnjičava prema Ryn. Ian Verdun glumi Xandera, dubinskog ribolovca u potrazi za otkrivanjem istine; a Rena Owen glumi Helen, ekscentričnu ženu koja naizgled zna više o sirenama nego što pokazuje.

 

TRUST (Trust)

Maraton cijele sezone 28. jula od 21.00 h na HBO 3

Sve epizode dostupne su na HBO GO-u

Glume: Donald Sutherland, Hilary Swank, Brendan Fraser, Michael Esper, Harris Dickinson

 

Inspiriran stvarnim događajima, TRUST zadire u muke i pobjede jedne od najbogatijih i najnesretnijih obitelji u Americi, Gettyje. Serija počinje 1973. kada rimska mafija otme Johna Paula Gettyja III, nasljednika naftnog bogatstva Gettyja. Njegovi otmičari računaju na otkupninu od više miliona dolara. Uostalom, koja bogata obitelj ne bi platila za povratak voljene osobe? Paulov djed, J. Paul Getty, enigmatični naftni tajkun i možda najbogatiji čovjek na svijetu, zatvorio se u tudorsku palaču na engleskom ladanju okružen haremom ljubavnica i kućnim ljubimcem lavom. Zauzet je. Paulov otac, J. Paul Getty Jr., izgubljen je u omaglici u Londonu i odbija se javiti na telefon. Samo je Paulova majka, Gail Getty, preostala da pregovara sa sve očajnijim otmičarima. Nažalost, ona je švorc. TRUST prikazuje noćnu moru unuka tinejdžera u rukama otmičara koji ne shvaćaju zašto nitko naizgled ne želi da im se njihov zarobljenik vrati.

 

PREMIJERE BLOCKBUSTERA I HIT FILMOVA

Producenti „Godzille“ donose nam svoju verziju izvora jednog od najmoćnijih mitova o čudovištu svih vremena. „Kong: Otok lubanja“ (Kong: Skull Island) je uzbudljiva originalna pustolovina u kojoj  pratimo skupinu različitih znanstvenika, vojnika i pustolova koji su se okupili kako bi istražili mitski, dosad neistraženi otok u Tihom oceanu koji je podjednako lijep i opasan. Ekipa je odsječena od svega poznatoga i ulazi u teritorij moćnoga Konga, čime počinje konačna bitka između čovjeka i prirode. Njihova misija istraživanja pretvara se u misiju preživljavanja i moraju se boriti da pobjegnu iz iskonskog raja u koji čovječanstvo ne pripada. Vrhunsku glumačku postavu čine Tom Hiddleston, Samuel L. Jackson, Brie Larson, John Goodman i John C. Reilly.

Premijera: 1. jula u 20.00 h na HBO-u

 

Gal Gadot („Batman protiv Supermana: Zora pravednika“) vraća se u naslovnoj ulozi ove epske akcijske pustolovine „Wonder Woman“ (Wonder Woman),  temeljene na superjunakinji iz svijeta stripova DC-ja. Prije nego što je postala Wonder Woman, ona je bila amazonska princeza Diana koju su obučavali da postane nepobjediva ratnica. Diana je odrasla na zaštićenom rajskom otoku Themysciri koji napušta nakon što im američki pilot (Chris Pine) čiji se avion ondje srušio ispriča o golemom ratu koji se vodi u vanjskom svijetu. Diana je uvjerena da može zaustaviti tu prijetnju. Boreći se rame uz rame s čovječanstvom, Diana će otkriti sve svoje moći… I svoju istinsku sudbinu.

Premijera: 15. jula u 20.00 h na HBO-u

U filmu „Thor: Ragnarok“ (Thor: Ragnarok) filmskog studija Marvel Thor je zatočen na drugom kraju svemira bez svog moćnog čekića i bori se protiv vremena kako bi se vratio u Asgard i spriječio Ragnarok – uništenje svog svijeta i kraj civilizacije Asgarda – kojime mu prijeti iznimno moćna, nemilosrdna Hela. No Thor prvo mora preživjeti smrtonosnu borbu gladijatora protiv svog bivšeg saveznika i kolege Osvetnika – Nevjerojatnog Hulka!

Premijera: 22. jula u 20.00 h na HBO-u

 

Trideset godina nakon događaja iz prvog filma novi istrebljivač, losanđeleski policajac K (Ryan Gosling), u filmu „Blade Runner 2049“ (Blade Runner 2049) otkriva dugo skrivenu tajnu koja može dovesti ono što je ostalo od društva u stanje haosa. To otkriće odvest će ga u potragu za Rickom Deckardom (Harrison Ford), bivšim losanđeleskim istrebljivačem koji je nestao prije 30 godina.

Premijera: 29. jula u 20.00 h na HBO-u

 

Film „Uzvišenje“ (Vuzvishenie),  jedan je od najambicioznijih bugarskih projekata posljednjih godina. Adaptacija je to istoimenog romana Milena Ruskova objavljenog 2011. godine. U filmu pratimo zbivanja u Bugarskoj 1870-ih godina, nekoliko godina prije rata kojim je zemlja oslobođena od osmanske okupacije. Režirao ga je Victor Bojinov, a adaptirala Neli Dimitrova. Glavni je junak filma Gičo, mladić koji se priključio grupi revolucionara koje vodi Dimitar Obšti, stvarna povijesna ličnost koja se borila protiv Turaka. Nakon uspješne pljačke vlaka Obšti povjerava Giči posebnu misiju – da dostavi pismo Vasilu Levskom, najpoznatijem revolucionaru u zemlji kojega smatraju junakom i zovu „Apostolom Slobode“. U pratnji svoga prijatelja Asenča, Gičo kreće na opasno putovanje i očajnički želi osloboditi svoju zemlju.

Premijera: 8. jula u 20.00 h na HBO-u

 

 

 

 

 

PREMIJERE DOKUMENTARACA

 

ROBIN WILLIAMS: U MOJOJ GLAVI (Robin Williams: Come Inside My Mind)

Premijera 17. jula u 18.00 h na HBO-u

 „Robin Williams: U mojoj glavi“ (Robin Williams: Come Inside My Mind) smiješan je, intiman i potresan portret jednog od najvoljenijih i najoriginalnijih svjetskih komičara. Film je ispričan, većim dijelom, riječima samog Williamsa i slavi njegov velik doprinos komediji i općenito popularnoj kulturi od divljih dana Los Angelesa u kasnim 70-ima do njegove smrti 2014. g. Film se bavi Robinovim nevjerovatnim životom i karijerom i otkriva što ga je potaknulo da s nama podijeli likove iz svoje glave. Osim dosad neobjavljenih pogleda u njegov kreativni proces kroz intervjue sa samim Williamsom te kućne snimke i snimke nastupa, ovo pronicljivo davanje počasti sadrži i detaljne intervjue s osobama koje su ga poznavale i voljele, uključujući Billyja Crystala, Erica Idlea, Whoopi Goldberg, Davida Lettermana, Stevea Martina, Pam Dawber i Robinova sina Zaka Williamsa.

Moja TV. Uvijek bolja i bogatija.

 

 

 

29.06.2018